Ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων που δεν θα λειτουργήσουν

Ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων που δεν θα λειτουργήσουν

Ψήφισμα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία EVA και IMPERIAL

06
Ιουνίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των εργαζομένων στα ξενοδοχεία EVA και IMPERIAL τα οποία ο όμιλος GRECOTEL με επίσημη ανάρτησή του στο διαδίκτυο  δεν τα περιλαμβάνει στα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν την τρέχουσα τουριστική σεζόν. Μετά από συζήτηση οι εργαζόμενοι κατέληξαν ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το συλλαλητήριο των εργαζομένων στον τουρισμό την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο εργατικό κέντρο.
 
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ EVA ΚΑΙ IMPERIAL
 
Πληροφορηθήκαμε από την  επίσημη ανάρτηση του Ομίλου της Grecotel στο διαδίκτυο ότι τα ξενοδοχεία που θα ανοίξει το καλοκαίρι στην Κέρκυρα ο Ομιλος, θα είναι το DAFNILA και το GELINA.
Αυτή η απόφαση σημαίνει για εμάς ότι στην καλύτερη περίπτωση για ένα ολόκληρο χρόνο θα έχουμε εισόδημα 3.300 ευρώ,  δηλαδή 9 ευρώ την ημέρα για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας , τροφή , στέγη , ένδυση, συντήρηση μεταφορικών μέσων , λογαριασμούς ρεύματος, νερού ,τηλεφώνου, φροντιστήρια παιδιών , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , κοινωνικές υποχρεώσεις , ψυχαγωγία κ.α.
Εμείς είμαστε αυτοί που για μία τουλάχιστον 10ετία με τον κόπο  και τον ιδρώτα μας παράξαμε  τρελλά έσοδα για τον Όμιλο , όταν το ένα ρεκόρ κερδοφορίας διαδέχονταν  το άλλο.
Εμείς είμαστε αυτοί που με την γνώση , την εμπειρία και την επαγγελματική μας κατάρτιση φιλοξενήσαμε χιλιάδες τουρίστες σε ξενοδοχεία με υψηλές απαιτήσεις , διατηρώντας ψηλά και αναβαθμισμένη συνεχώς την φήμη και την αξία των 5στερων παλατιών.
Εμείς είμαστε αυτοί που φιλοξενήσαμε με άψογο τρόπο πριγκίπισσες , σεΐχηδες , πολιτικούς, επιχειρηματίες , καλλιτέχνες, μεγιστάνες , όμως , οι μισθοί και οι αποδοχές μας μειώνονταν , η ένταση της εργασίας μας αυξανόταν συνεχώς, ο αριθμός μας και η σύνθεση προσωπικού παρέμενε ο ίδιος ή και μειώνονταν όταν για λόγους ασφαλείας οι μεγαλοσχήμωνες πελάτες δέσμευαν ολόκληρες πτέρυγες δωματίων  του ξενοδοχείου , μειώνοντας την πληρότητα  , όχι όμως και τα κέρδη τα οποία αυξάνονταν .
Εμείς είμαστε  αυτοί που παρά τα παραπάνω ο Όμιλος μας καθυστερούσε συστηματικά δεδουλευμένα και επιδόματα μέσα στον Χειμώνα.
Εμείς είμαστε αυτοί που καλούμαστε ξανά να πληρώσουμε το μάρμαρο της υγειονομικής αυτή την φορά , κρίσης.

Προκειμένου ο Όμιλος να εξασφαλίσει ικανοποιητικές πληρότητες, επιλέγει να μην λειτουργήσει τα ξενοδοχεία που εργαζόμαστε, συγκεντρώνοντας την πελατεία του σε δύο απ τα τέσσερα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, αδιαφορώντας έτσι πλήρως για όλους εμάς και  την προσφορά μας στον Όμιλο και την τουριστική οικονομία.

Εμείς στα ξενοδοχεία που εργαζόμαστε έχουμε ιδίαν αντίληψη για την σχέση επιχειρηματιών, πολιτικών και ανθρώπων που βρίσκονται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, εμείς τους υποδεχόμαστε, τους μαγειρεύουμε, τους σερβίρουμε, τους ψυχαγωγούμε και τους καθαρίζουμε  το δωμάτιο , τα πιάτα και τα ποτήρια τους.
Αντιλαμβανόμαστε την σχέση τους και το πώς διαμορφώνονται η πολιτική και η οικονομία.

Γι αυτό σε μας δεν περνάνε τα ψεύτικα λόγια και τα παραμύθια που αναπαράγονται απ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
-Υπάρχει πλούτος συσσωρευμένος, είναι μεγάλος και αν δωθεί ένα μικρό μέρος του μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας εμείς και οι οικογένειες μας .

Τον πλούτο αυτόν εμείς τον παράγουμε, αυτοί που τον κατέχουν πρέπει τώρα στα δύσκολα να δώσουν ένα μικρό  μέρος για την επιβίωση μας .
-Επιπλέον 32 δις του φορολογούμενου λαού στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα μοιραστεί για ενισχύσεις.

Ένα μικρό μέρος αυτού του ποσού φτάνει και περισσεύει  για να καλύψει το πενιχρό εισόδημα που λαμβάνουμε κάθε χρόνο.
Οφείλουν επιχειρηματίες και κυβέρνηση να εξαιρέσουν ένα μικρό μέρος από αυτόν τον πακτωλό χρημάτων  για μας και ένα μέρος   για τις υποδομές δημόσιας υγείας. Δεν είναι δυνατόν να έχουν απαίτηση να τα φάνε όλα.

Γι αυτό ζητάμε απ το κράτος και την εργοδοσία :
-Την λειτουργία των ξενοδοχείων μας με μέτρα προστασίας και ανάλογη των μέτρων, πληρότητα και σύνθεση προσωπικού.
-Την πλήρη εξασφάλιση του πενιχρού μας εισοδήματος στο ύψος της προηγούμενης σαιζόν μέσω του προγράμματος στήριξης και της εργασίας στα ξενοδοχεία έχοντας ως  βάση  υπολογισμού την κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχουπαλλήλων όλης της χώρας,  η οποία είναι υποχρεωτική.
-Επίδομα ανεργίας μετά τον Οκτώβριο μέχρι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία την επόμενη σαιζόν 2021.
Ως επαγγελματίες της φιλοξενίας χαρακτηριζόμαστε για την ευγένεια  , το ήθος και την υπομονή μας .
Μην μας αφήσετε εκτός επαγγέλματος και μας  αναγκάσετε με αυτό τον τρόπο να χάσουμε  τα παραπάνω προσόντα.
 
                                        Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ, ΟΘΩΝΩΝ & ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ