Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η Φύση ανήκει σε όλους, σώστε τη!» (video - photos)

Περιβάλλον
05 Ιουνίου 2020 / 19:20

Περιβαλλοντικές ομάδες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Κέρκυρας διαμαρτυρήθηκαν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για τη διάσωση του φυσικού πλούτου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν από τον Συντονισμό Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κέρκυρας, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουνίου.





Συγκεκριμένα, στις 19:00 στην Πλατεία Δημαρχείου έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ψηφισθέντα νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πορεία, η οποία κατέληξε στο Πεντοφάναρο, όπου υπήρξαν δρώμενα από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.







Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο Συντονισμός των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, την προσεχή Κυριακή 7 Ιουνίου ο Σύλλογος «Ερημίτης Πλους» οργανώνει εκδρομή περιήγησης, ξενάγησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον Ερημίτη, μαζί με καθαρισμό της περιοχής. Τα ραντεβού είναι 9:30 και 11:30 στον Άγιο Στέφανο Σινιών.



Παράλληλα εκδρομή στη Νότια Κέρκυρα, στον Ίσσο, έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 7 Ιουνίου η ΚΝΕ Κέρκυρας.







Το σύνθημα του Συντονισμού Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και πολιτών της Κέρκυρας είναι το:

«Εναντιωνόμαστε στο νόμο που προωθεί τις καταστροφικές για το περιβάλλον δραστηριότητες που ετοιμάζονται για το νησί μας καθώς και σε κάθε πολιτική υποβάθμισης του περιβάλλοντος».











* φωτογραφίες / video   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ