Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Ας είναι αυτή η μέρα η απαρχή για μια πιο ανθρώπινη πόλη» (videos - photos)

Ποδήλατο
03 Ιουνίου 2020 / 19:44

Το σύνθημα (και το όραμά της) για την πόλη της Κέρκυρας, η οποία θα είναι -όπως χαρακτηριστικά είπε- βιώσιμη από μικρούς, μεγάλους, παιδιά και ΑμεΑ, έδωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων στην έναρξη της απογευματινής βόλτας με ποδήλατα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπης Υδραίου, των Αντιδημάρχων Πολιτισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρυσούλας Τόμπρου και Νίκου Καλόγερου, αντίστοιχα, αλλά και του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας, Κώστα Βλαχόπουλου (σ.σ. συμμετείχε μάλιστα, στην ποδηλατοδρομία), ξεκίνησε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου, στην πλατεία Ιστορικού Δημαρχείου της Κέρκυρας, η απογευματινή ποδηλατική βόλτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου για το 2020.







Η Μερόπη Υδραίου μίλησε για την επιθυμία της να δει περισσότερους -και κυρίως λειτουργικούς- ποδηλατόδρομους στην Κέρκυρα, προκειμένου η πόλη να γίνει βιώσιμη για όλους, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών και των επισκεπτών της.





















Με σημείο εκκίνησης και επιστροφής το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, η απογευματινή βόλτα περιλαμβάνει την εξής διαδρομή:

Πλατεία, παραλιακή Γαρίτσας με προορισμό το Mon Repos. Εκεί οι ποδηλάτες θα απολαύσουν μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία, η οποία θα περιλαμβάνει πρόγραμμα περιήγησης, από επαγγελματίες του είδους, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης.





Σημειώνεται ότι φέτος ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων διέθεσε -έπειτα από πολλά χρόνια- τα ποδήλατα, τα οποία έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να συμμετάσχουν στην βόλτα με ποδήλατα ακόμα και κάποιοι που δεν είχαν δικό τους ποδήλατο.









* φωτογραφίες / videos   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ