Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστική απόφαση ΕΠΟ: Παρέμεινε η Α.Ε. Λευκίμμης στη Γ΄ Εθνική

ΑΕΛ
29 Μαΐου 2020 / 18:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η... σολομώντεια απόφαση της Ομοσπονδίας επέτρεψε σε όλες τις ομάδες, που μαθηματικά είχαν ελπίδες να «σώσουν» την κατηγορία, αν τα πρωταθλήματα συνεχίζονταν κανονικά, να παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μια σολομώντεια λύση ήταν αυτή που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σε ό,τι αφορά το κομμάτι που αφορά τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς στη Γ’ Εθνική. Μετά από αναβολή μια εβδομάδας, την Παρασκευή 29/5/2020 το μεσημέρι αποφασίστηκαν τα εξής για την κατηγορία.

1. Οι πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων κερδίζουν την άνοδο όλες (η προκήρυξη έλεγε μπαράζ και 4 ανεβαίνουν).

2. Υποβιβάζονται μόνο όσες ομάδες μαθηματικά δεν είχαν ελπίδα παραμονής.

Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕ Λευκίμμης παραμένει στην κατηγορία, αφού βρισκόταν στην 10η θέση, μόλις μια κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού με μόλις ένα βαθμό λιγότερο από τις ομάδες (3) που ήταν πάνω της και διεκδικούσε με αυτές την παραμονή τους,  Δικαίωση για την ΑΕΛ που είχε τη δυνατότητα να τα καταφέρει στα τρία ματς που απέμεναν.

Έτσι την επόμενη σεζόν σίγουρα στην Γ΄ Εθνική θα έχουμε τρεις ομάδες από την Κέρκυρα, Θιναλιακό, ΑΕΛ και ΟΦΑΜ, ενώ θα προχωρήσει και σε αναδιαρθρώσεις η ΕΠΟ. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.