Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας σε Νικολούζο: «Ήρθε η ώρα της αληθινής αυτοκριτικής»

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας
26 Μαΐου 2020 / 10:19

«Καλύτερα θα ήταν να αποδεχθεί, με γενναιότητα, το δικό του μερίδιο ευθύνης, καθόλου ασήμαντο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση-απάντηση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον πρώην Δήμαρχο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με αφορμή την προ ημερών δημόσια τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου, σχετικά με το κόμμα, την προηγούμενη κυβέρνηση και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Επί λέξει η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας στον Κώστα Νικολούζο έχει ως εξής:

«Οι δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις οποίες είχε στηρίξει το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ,  κρίθηκαν για το έργο τους, τα λάθη και τις παραλείψεις τους  στις τελευταίες εκλογές.

Οι συνεχόμενες κρίσεις που βίωσε το νησί στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων βάρυναν αποφασιστικά στην ψήφο των συμπολιτών μας.

Τις επιλογές μας τις πληρώσαμε και τις πολιτικές μας ευθύνες δεν τις αποποιηθήκαμε. Θα περιμέναμε να κάνει το ίδιο και ο τ. Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο οποίος, από τη θέση ευθύνης που είχε, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο νησί.

Γι’ αυτό μας απογοητεύει πολύ η επιστολή του. Ακόμα περισσότερο γιατί ο Ενιαίος Δήμος Κέρκυρας είχε ολόπλευρη στήριξη, μέχρι τελευταία στιγμή, από τις υπάρχουσες  χρηματοδοτήσεις (ΠΕΠ, ΕΣΠΑ, Κρατικός Προϋπολογισμός, «Φιλόδημος»), με τεχνικές συμβουλές και αδειοδοτήσεις. Κατανοούμε την πολιτική και ψυχολογική πίεση που βίωσε.

Δεν ξεχνάμε ότι ήταν ο μόνος δήμαρχος που συνελήφθη και λοιδωρήθηκε, κι ας μην ήταν αυτός που προκάλεσε το διαρκές έγκλημα με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Κέρκυρα. Όμως δε βίωσε αυτήν την πίεση μόνος του, μαζί τη βιώσαμε.

Και δεν επιτρέπεται να προβαίνει σε ακατανόητες δηλώσεις και αιτιάσεις περί «πολιτικής, ηθικής πιθανόν και φυσικής εξόντωσης», που μας προσβάλλουν και υποτιμούν τον ίδιο και την προσωπικότητά του.

Καλύτερα θα ήταν να αποδεχθεί, με γενναιότητα, το δικό του μερίδιο ευθύνης,  καθόλου ασήμαντο. Δεν το έκανε. Τώρα είναι και για αυτόν η ώρα τού αναστοχασμού και της αληθινής αυτοκριτικής.

Εμείς, ως κόμμα, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον που να αξίζει στην κερκυραϊκή κοινωνία και τους πολίτες της».