Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επτανησιακή Πρωτοβουλία: «Συνεχίζουμε τον δικό μας αγώνα»

Αλεξάκης Αλέξανδρος
26 Μαΐου 2020 / 09:43

«Κάθε υγιής οργανισμός που απειλείται από ένα ξένο σώμα, υψώνει τις άμυνες του για να προστατευθεί και αν τύχει τελικά να προσβληθεί από αυτό το ξένο σώμα, τότε ο ακρωτηριασμός είναι η μόνη λύση», τονίζεται με νόημα στην ανακοίνωση της«Επτανησιακής Πρωτοβουλίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι τρεις από τους τέσσερις συμβούλους της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εξέδωσε η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», αναφορικά με τη στάση της παράταξης μέχρι σήμερα στα κοινά της Περιφέρειας Ιονίων Νήαων, τη συνεργασία με την πλειοψηφούσα παράταξη της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αλλά και τον διαχωρισμό όπως φαίνεται απ' αυτήν του -πρώτου σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του 2019- συμβούλου της, Παναγιώτη Ποζίδη.

Στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον επικεφαλής, Αλέξανδρο Αλεξάκη και τους Γιάννη Ροντογιάννη, Δημήτρη Σπανό, δεν γίνεται καμία ονομαστική αναφορά στον Παναγιώτη Ποζίδη, η φράση ωστόσο, «Κάθε υγιής οργανισμός που απειλείται από ένα ξένο σώμα, υψώνει τις άμυνες του για να προστατευθεί και αν τύχει τελικά να προσβληθεί από αυτό το ξένο σώμα, τότε ο ακρωτηριασμός είναι η μόνη λύση», δίνει ξεκάθαρα το στίγμα.

Επί λέξει η ανακοίνωση της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» έχει ως εξής:

«Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που βιώνει κάθε συνάνθρωπος μας τους τελευταίους μήνες είναι κυρίαρχα ζητήματα, όχι μόνο για τους κατέχοντες θεσμική ιδιότητα, αλλά για κάθε πολίτη που διακατέχεται από κοινωνική ευαισθησία.

Δυστυχώς όμως, με λύπη διαπιστώνουμε ότι η παραπάνω συνθήκη δεν είναι ικανή να περιορίσει τις μικροπρεπείς συμπεριφορές και τον εγωκεντρισμό ορισμένων, οι οποίοι με μυωπική υστεροβουλία, πασχίζουν να περισώσουν τα ερείπια της άκρατης φιλοδοξίας τους.

Φρονούμε ότι η χρονική στιγμή δεν είναι κατάλληλη για να εγείρει κανείς τέτοιου είδους ζητήματα, ωστόσο δεν μπορούμε να μένουμε άλλο αμέτοχοι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Δεν σκοπεύουμε να σπαταλήσουμε τον πολύτιμο χρόνο κανενός, αναφερόμενοι στην πολύχρονη πολιτική μας διαδρομή και αφοσίωση στο Κίνημα και την Προοδευτική Παράταξη, καθώς θεωρούμε πως τα πεπραγμένα κάθε ανθρώπου καταδεικνύουν την ταυτότητα του.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αγωνίζονται και ασθμαίνουν, προκειμένου να πείσουμε τους συνομιλητές μας για την πολιτική μας ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Έχουμε διανύσει χιλιόμετρα ενεργούς παρουσίας στην παράταξη, την στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν ακόμη και το μετρικό σύστημα επ' ωφελεία τους, παρουσιάζοντας το χιλιοστό του  αμφισβητούμενου ρόλου τους, ως μίλι.

Έχουμε παρελθόν, έχουμε μέλλον και ερχόμαστε από μακριά. Σε αντίθεση με αυτούς που μπήκαν "λαθραία" στο Κίνημα Αλλαγής, λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου. Γεγονός που σκοπίμως αποσιωπάται επιμελώς, μιας και η πολιτική συνέπεια λείπει όχι μόνο από την επιχειρηματολογία, αλλά και από την πολιτική στάση των προσώπων αυτών. Με την ίδια ευκολία όμως με την οποία  ορισμένοι παραλείπουν από τα γραφόμενα τους τα πραγματικά γεγονότα, αναφερόμενοι συχνά στις θέσεις του πολιτικού μας φορέα, για το καλό του οποίου με θέρμη αγωνίζονται, όπως δηλώνουν, με την ίδια ευκολία προφανώς ξεχνούν την αρχική τους  στάση και ανασκευάζουν δηλώσεις και απόψεις.

Η "Επτανησιακή Πρωτοβουλία", από την πρώτη στιγμή της σύστασης της,  λειτούργησε με όρους δημοκρατικούς  και συμπορευθήκαμε στον δύσκολο δρόμο των εκλογών με ενότητα και σύμπνοια. Το εκλογικό αποτέλεσμα δικαίωσε την βαθιά πίστη στις αρχές του Κινήματος και έδωσε νέα ώθηση στον πρωταρχικό μας στόχο. Την συνεισφορά και την νέα προοπτική για την  βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας σε κάθε νησί της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η πρόταση για συνεργασία με την πλειοψηφούσα παράταξη, αντιμετωπίστηκε αρχικά με σκεπτικισμό από τους τρείς συνυπογράφοντες του κειμένου. Την αχλή του προβληματισμού μας, έσπευσε με πρωτοφανή ζέση, να ξεδιαλύνει ο τέταρτος εκλεγμένος της παράταξης μας, ο οποίος υπήρξε ο μόνος ένθερμος υποστηρικτής αυτής της επιλογής εκείνη την περίοδο.

Η συμμετοχή της παράταξης μας στην Περιφερειακή Αρχή, διέπεται από σαφείς όρους τους οποίους από την αρχή θέσαμε και τηρούμε απαρέγκλιτα και δεν σκοπεύουμε να μετατρέψουμε την "Επτανησιακή Πρωτοβουλία", σε φερέφωνο άσκησης πολιτικής η οποία δεν μας εκφράζει, ούτε όμως θα επιτρέψουμε να γίνει όχημα εκπλήρωσης προσωπικών επιδιώξεων. Αποφασίσαμε να σταθούμε στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία των Επτανήσων και να προσπαθήσουμε με εντιμότητα και αίσθημα ευθύνης να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.

Ελπίζαμε πώς ο καθένας από εμάς, θα γινόταν κοινωνός των προσδοκιών μας και θα εργαζόταν πρόθυμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αντί αυτού, κάποιοι επέλεξαν έναν δρόμο υπόγειο, διασπείροντας ανακρίβειες και συκοφαντίες με απώτερο σκοπό την δημιουργία κλίματος  διάσπασης, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα, που όλοι ευαγγελιζόμαστε την πολιτική μας αρτιμέλεια.

Κουβαλάμε υπερήφανα μια ιστορία, υπερασπιζόμενοι την διαδρομή και την προσφορά του πολιτικού μας φορέα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι υποχρέωση μας να κρατήσουμε ζωντανή την φλόγα όλων των προηγούμενων προοδευτικών Επτανήσιων, οι οποίοι πάλεψαν για ελευθερία, ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναζητώντας ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στα νησιά μας. Με γνήσιες προοδευτικές θέσεις, με ανοιχτά τα μέτωπα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και τον λαϊκισμό. Δεν θυμώνουμε, ούτε τιμωρούμε.

Συνεχίζουμε τον δικό μας αγώνα για την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.
Η παράταξη μας παραμένει παρούσα σε κάθε πρόκληση, διατηρώντας τον ενιαίο χαρακτήρα της και δεν είναι στις προθέσεις μας οι υβριδικού τύπου πολιτικές συνδιαλλαγές. Κάθε υγιής οργανισμός που απειλείται από ένα ξένο σώμα, υψώνει τις άμυνες του για να προστατευθεί και αν τύχει τελικά να προσβληθεί από αυτό το ξένο σώμα, τότε ο ακρωτηριασμός είναι η μόνη λύση. Θέλουμε την "Επτανησιακή Πρωτοβουλία" πολιτικά υγιή, ώστε να μπορεί να κυοφορεί την ιδεολογία και τις αξίες του Κινήματος Αλλαγής, από τις οποίες εκπορευόμαστε και εξακολουθούν με άσβεστη φλόγα να μας εμπνέουν».