Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν κλείνει η παραλιακή της Γαρίτσας. Δημοτικό συμβούλιο (δια περιφοράς) τη Μ. Δευτέρα

δήμος
09 Απριλίου 2020 / 15:00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ανακοινώσεις και προβληματισμός στην τηλεδιάσκεψη της δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την Πέμπτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μείνει ανοικτή στο κοινό η παραλιακή της Γαρίτσας, συμφώνησαν η δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Το θέμα έβαλε στη μεταξύ τους τηλεδιάσκεψη, η Μερόπη Υδραίου, ενημερώνοντας για την ανησυχία που δημιουργείται σε δημότες που επικαλούνται την επέκταση των περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη. Στην τηλεδιάσκεψη αναφέρθηκε η ανάγκη να αποφευχθούν υπερβολικές ενέργειες που θα μπορούσαν να προσβάλουν την ψυχική υγεία των δημοτών.
Κατά τα λοιπά, η πρόταση μέτρων για την ελάφρυνση των Κερκυραίων, θέματα που αφορούν σε εκκρεμότητες έργων, προθεσμίες κλπ, θα συζητηθούν στην δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου.
Στην ίδια «συνεδρίαση» θα κατατεθεί και πρόταση Ψηφίσματος για την ανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κάτι για το οποίο έχει τοποθετηθεί θετικά και το περιφερειακό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για δέσμευση, επανειλλημμένα και από την Κέρκυρα, του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ως αρχηγού τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η Μ. Υδραίου ενημέρωσε τους άλλους επικεφαλής για την προμήθεια από το νοσοκομείο Εργαστηρίου ελέγχου δειγμάτων pcr για τον κορωνοϊό. Μετέφερε τη γνώμη του Διοικητή του νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτη, που παρουσίασε βελτιωμένη τη δυνατότητα, που σήμερα παρέχεται από το Εργαστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων. Έτσι πρυτάνευσε διαφορετική θέση και τα χρήματα που στγκεντρώνονται στο ειδικό Ταμείο αλληλεγγύης, που διαχειρίζεται ο ιατρικός σύλλογος, θα δαπανηθούν για την προμήθεια άλλου, πρώτης προτεραιότητας, υγειονομικού υλικού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.