Απολυμάνσεων συνέχεια από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

Απολυμάνσεων συνέχεια από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

Συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα απολυμάνσεων σε εξωτερικούς χώρους (πλατείες, πεζοδρόμια κτλ), Δημοτικά Κτίρια και Υπηρεσίες, από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

08
Απριλίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Όπως ενημερώνει με σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, συνεχίζονται οι εντατικές απολυμάνσεις σε εξωτερικούς χώρους στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και το πλύσιμο δρόμων και πεζοδρομίων.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται επίσης οι απολυμάνσεις που πραγματοποιούνται στο σύνολο των δημοτικών κτηρίων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, εκτεταμένες απολυμάνσεις έχουν πραγματοποιήσει ειδικά συνεργεία τις τελευταίες μέρες στις παρακάτω περιοχές σε εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος που έχει ο Δήμος για το σκοπό αυτό:

- Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων: Αλεπού, Κανάλια, Ευρωπούλοι.
- Δημοτική Ενότητα Παρελίων: Κομπίτσι, Άφρα, Άγ. Ιωάννης, Κοκκίνι, Βάτος, Γιαννάδες, Μάρμαρο, Κανακάδες.
- Δημοτική Ενότητα Αχιλλειών: Βιρός, Καλαφατιώνες, Βαρυπατάδες, Κουραμάδες, Σιναράδες, Καστελλάνοι Μέσης, Άγιος Προκόπιος, Καμάρα, Κάτω Γαρούνα, Άνω Γαρούνα, Άγιοι Δέκα, Σταυρός, Μπενίτσες, Κυνοπιάστες.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες απολυμάνσεις θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Φαιάκων και Παλαιοκαστρίτσας.

Σημειώνεται ότι εκτός των απολυμάνσεων σε εξωτερικούς χώρους, πλατείες, δρόμους κλπ, απολυμάνσεις πραγματοποιούνται και σε όλα τα κατά τόπους κτήρια που στεγάζονται δημοτικές δομές και υπηρεσίες καθώς στα γραφεία των Κοινοτήτων.

Επίσης, εφόσον ζητηθεί ο Δήμος προχωρά σε απολύμανση και σε κτήρια που στεγάζονται άλλου είδους δομές και φορείς, όπως για παράδειγμα στο Ιατρείο Κέρκυρας που γίνεται η αιμοδοσία, στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, στην περιοχή των Μπενιτσών στο γραφείο του εκεί Συλλόγου, στο Ιατρείου και στο Αστυνομικό Τμήμα.

Επίσης, στην περιοχή των Κοινοπιαστών στο Ιατρείο και στο κτήριο τη Φιλαρμονικής.

Απολύμανση με πλύσιμο δρόμων και πεζοδρομίων πραγματοποιήθηκε εν τω μεταξύ και στην πόλη της Κέρκυρας, και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Σαρόκο, Αβραμίου, Παλαλιακή Γαρίτσας, Ευγ. Βουλγάρεως, Ανουντσιάτα, περιοχή Ψυχιατρείου, Μεθοδίου, Μαρασλή, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Κεντρική Πλατεία, Μουράγια και Σπηλιά καθώς και στη Λαϊκή αγορά. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα εγκρίθηκε και έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου από το Υπ. Εσωτερικών ύψους 20.000 ευρώ προκειμένου να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας της υγείας και αποφυγής διασποράς του ιού στους Ρομά.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, οι απολυμάνσεις και το πλύσιμο εξωτερικών χώρων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.