Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτεταμένο πρόγραμμα απολυμάνσεων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Βόρεια Κέρκυρα
07 Απριλίου 2020 / 06:54

Συνολικά το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας προχώρησε στην απολύμανση 2.985 τ.μ. σε κτίρια υπηρεσιών του, όπως και σε 21 δημοτικά οχήματα

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Η Δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας, έχοντας υπόψη της Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου(Π.Ν.Π.) της 25ης Φεβρουαρίου 2020 (ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού»), πραγματοποίησε εκ νέου το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου 2020 απολύμανση των χώρων του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Αχαράβη, όλων των κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, αγροτικά ιατρεία, κοινοτικά γραφεία, κοινοχρήστους χώρους, στις κοινότητες αναφοράς του, αλλά και σε άλλες Δημόσιες υπηρεσίες.

Η διαδικασία της απολύμανσης πραγματοποιήθηκε  από πιστοποιημένο συνεργείο το οποίο έφερε ειδικό εξοπλισμό (στολή με μάσκα) ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες συστάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού .

Έχοντας ως κύριο μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών που επισκέπτονται ελεγχόμενα τις υπηρεσίες του Δήμου και μόνο  για υπηρεσία που δεν εξυπηρετείται τηλεφωνικά η μέσω e mail-fax, απολυμάνθηκαν: 2985 τμ, και  οχήματα (13 της καθαριότητας, ένα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, 5 του Βοήθεια στο σπίτι και 2 της Αστυνομίας Βόρειας Κέρκυρας).

Προγραμματίζονται απολυμάνσεις  στα κτήρια που δε λειτουργούν, λόγω της υγειονομικής κρίσης (Σχολεία, κλπ.).

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ακολουθεί απαρέγκλιτα τις κλιμακούμενες οδηγίες που εκδίδει η Πολιτεία , τα συναρμόδια Υπουργεία και ο Εθνικός Δημόσιας Οργανισμός Υγείας και ταυτόχρονα λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των δημοτών και των εργαζομένων.

Παρεμβαίνει  αφενός προληπτικά, αφετέρου να είναι προετοιμασμένος ώστε να μειώσει τις επιπτώσεις στον τομέα της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας.

Γίνεται δε, διαρκής επίβλεψη (των μέτρων) ώστε να μην παρουσιαστεί καμία παρέκκλιση. Ο Δήμος συνεχίζει να ενημερώνει τακτικά και έγκαιρα του δημότες  του για τα προληπτικά μέτρα που  λαμβάνει για την προστασία της υγείας τους ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους.

Οι στιγμές που περνάει η κοινωνία είναι κρίσιμες. Κι απαιτείται απ όλους ψυχραιμία, σοβαρότητα κι αλληλεγγύη.

Συνεχίζεται η 24ωρη λειτουργία της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και
του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (από Δευτέρα έως και Σάββατο από 08.00 το πρωί έως 08.00 το βράδυ - τηλέφωνο επικοινωνίας:  26633 60112).