Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταθερή η υγεία και των δύο -εκ Κέρκυρας- νοσηλευόμενων στα Γιάννενα

Κορωνοϊός
05 Απριλίου 2020 / 12:18

Σύμφωνα με την τελευταία -μεσημέρι Κυριακής 5 Απριλίου- επίσημη ενημέρωση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Σε σταθερή κατάσταση είναι η υγεία και των δύο νοσηλευόμενων από την Κέρκυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια Ηπείρου

Τόσο ο 62χρονος, πρώτο σε χρονική σειρά κρούσμα επί κερκυραϊκού εδάφους, όσο και η 68χρονη σύζυγος του 75χρονου, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σο ίδιο νοσοκομείο της Ηπείρου, θεωρούνται από τους ιατρούς ως σταθερά περιστατικά.

Όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο ενημερωτικό δελτίο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η εικόνα μέχρι σήμερα (Κυριακή 5 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, έχει ως εξής:

A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1. Tα μεσάνυχτα έχασε τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό το πρώτο περιστατικό που είχε διακομισθεί διασωληνωμένο από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας στις 2/4/2020 και νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Πρόκειται για ηλικιωμένο άντρα, 75 ετών, ο οποίος έπασχε και από άλλα υποκείμενα νοσήματα.
Η σύζυγος του θανόντος νοσηλεύεται επίσης στη Μονάδα Λοιμωδών του Νοσοκομείου.

2. Tα άλλα δύο θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

• Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα και ο ασθενής είναι διασωληνωμένο σε σταθερή κατάσταση.

• Ο ηλικιωμένος από την Άρτα από χθες έχει τραχειοτομηθεί και συνεχίζεται η διαδικασία αποσωλήνωσης.

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται πέντε
διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

• Το πρώτο αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι πολύ καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

• Το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα γυναίκας που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας. Σήμερα η υγεία της είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός των επομένων ωρών.

• Το τρίτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί .

• Το τέταρτο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του και ο οποίος είναι σταθερός.

• Το πέμπτο εισήχθη στη Μονάδα το απόγευμα της 3/4/2020. Πρόκειται για την σύζυγο του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα έξι (36) νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά».