Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο αίτημα για κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου από Καλούδη

Καλούδης Γιώργος
05 Απριλίου 2020 / 10:11

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» πρέπει να τεθεί επί τάπητος η σημερινή κατάσταση στον Δήμο, αλλά και η δέσμη μέτρων στήριξης των πληγέντων κοινωνικών ομάδων και τάξεων και του ΕΣΥ, όπως και η «επόμενη μέρα» για τη Κέρκυρα και τον Τουρισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αίτημα -για μια ακόμα φορά- για σύγκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα», Γιώργος Καλούδης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλούδη πρέπει να τεθεί επί τάπητος η σημερινή κατάσταση στον Δήμο, αλλά και η δέσμη μέτρων στήριξης των πληγέντων κοινωνικών ομάδων και τάξεων και του ΕΣΥ. Επίσης σύμφωνα με τον Γιώργο Καλούδη πρέπει να συζητηθεί σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου η «επόμενη μέρα» για τη Κέρκυρα και τον Τουρισμό.

Αναλυτικά η επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Κέρκυρας, Γιώργου Καλούδη:

«Προς
Δήμαρχο Κερκυραίων και Διαποντίων, κα Μερόπη Υδραίου,
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ..Δημήτρη Μεταλληνό

Κυρία Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε,

Α. Αναφερόμαστε και πάλι στο από 25-4-2020 έγγραφό μας με το οποίο σας ζητήσαμε να εγγραφεί το παρακάτω ως θέμα 
Η.Δ. με εισήγηση δική μας σε απάντηση του από 20-3-2020 να προτείνουμε θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ένα ήταν και είναι το βασικό θέμα για το οποίο έπρεπε να είχε συγκληθεί προ μηνός και πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο: «Δέσμη μέτρων οικονομικής και θεσμικής στήριξης που διεκδικούμε άμεσα από τη κυβέρνηση και δέσμη μέτρων και δράσεων του Δήμου μας δευτερευόντως από τον Δήμο α) για επιβίωση των πληγέντων και χειμαζόμενων κοινωνικών τάξεων και ομάδων, κυρίως της μικρομεσαίας τάξης, εξ αιτίας των απαγορευτικών μέτρων και της καραντίνας στην οποία έθεσε η κυβέρνηση όλη τη χώρα για τον κορωναιό και β) άμεση στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

Β. Χάθηκαν ήδη 16 ημέρες χωρίς να συγκαλέσετε την υποσχεθείσα συνεδρίαση.
Η πατρίδα μας έχει τεθεί σε καραντίνα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη πρόληψη ραγδαίας επέκτασης του κορώναιού COVID-19. Έχει τεθεί στον πάγο η οικονομία και τα πάντα τα σκιάζει ο φόβος.
Ζούμε, με καθυστέρηση 36 χρόνων σκηνές «1984 by George Orwell» και τον Big Brother επί θύραις ή ήδη στα σπίτια μας.
Βλέπουμε ήδη 3 σοβαρά επίσημα ανακοινωμένα νοσηλευόμενα κρούσματα στη Κέρκυρα, σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε και νεκρός, έχουμε ακούσει και για άλλα, ενώ στον πανελλήνιο χάρτη (ακόμα και σήμερα το πρωί)...δεν εμφανίζονται ούτε ανακοινώθηκαν από την Αθήνα, μέχρι σήμερα. προφανώς από πολιτική σκοπιμότητα.

Ο λαός χειμάζεται. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά επί δύο μήνες, ενώ έχουν συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Συντονιστική Επιτροπή και η Ολομέλεια των 63 Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας μας και τόσα άλλα όργανα. Τη Τρίτη θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων. Όχι όμως το  Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να είχε συνεδριάσει αρκετές φορές με τηλεδιάσκεψη μέσω skype μέσω υπολογιστή ή loptop ή κινητού από το Γραφείο ή το σπίτι των Δημοτικών Συμβούλων.

Γ.  Μπορούσε επίσης ένας αριθμός θεμάτων να ψηφιζόνταν πολύ πιο εύκολα και ταχύτατα, εάν είχε διεξαχθεί και διάσκεψη-συμβούλιο Αρχηγών μέχρι τον Φλεβάρη 2020 των μεγάλων ανοιχτών θεμάτων:
α) απορρίμματα-όροι μεταφοράς, β) ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή, γ) Πόσιμο νερό για τη Κέρκυρα-Φράγματα, δ) Βιολογικοί Σταθμοί, ε) Εξορύξεις για πετρέλαιο, κ.α. εάν τηρούσατε τη προεκλογική, μεταξύ 1ου και 2ου Γύρου, αλλά και μετεκλογική δήλωσή σας ότι μία φορά το μήνα θα είχαμε σύσκεψη των Αρχηγών των Παρατάξεων.
Μέχρι σήμερα, μετά τον Ιούλη 2019, δεν έχει καλέσει καμμία σύσκεψη. Και έχει σπαταληθεί  υπερπολύτιμος χρόνος.
Σύσκεψη των Επικεφαλής στην αίθουσα της Παλαιόπολης – Μον Ρεπό μπορεί υπεράνετα να διεξαχθεί πληρουμένων όλων των όρων ασφαλείας καθόσον η πλησιέστερη απόσταση θα είναι 4 μέτρα. Σίγουρα δε με τηλεδιάσκεψη.

Δ. Μία κυβέρνηση που θέτει τον λαό σε καραντίνα και τον κλείνει με αστυνομικά μέτρα μέσα στο σπίτι ώφειλε αυτόματα  να του εξασφαλίσει δωρεάν:
1) Νερό, 2) Ηλεκτρικό ρεύμα, 3) Τηλέφωνο, 4) Wifi, 5) Φαγητό για όλη την οικογένεια, 6) αναστολή-μετάθεση πληρωμής όλων των λογαριασμών και υποχρεώσεων σε Τράπεζες, Εφορίες, ΕΦΚΑ  κλπ.

Ε. Σήμερα μετά τη καραντίνα στην οποία έθεσε το λαό και την οικονομία η κυβέρνηση τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο για το λαό και ο Δήμος μας σιωπώντας και μη συνηγορώντας υπέρ του χειμαζόμενου λαού κάνει πλάτες στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Υπάρχουν μεγάλες αδικίες και το Συμβούλιο δε το καλέσατε για να συνηγορήσει υπέρ του Λαού της Κέρκυρας αφενός και να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα για τον τουρισμό και την οικονομία αφετέρου. Πάλι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Γι΄αυτό λοιπόν, με βάση το άρθρο 74 του Κώδικα Δήμων(ν.4555/2018),

Σας ζητάμε, και πάλι, να συγκαλέσετε κατεπείγουσα με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να εγγραφεί πρώτο και μόνο θέμα Η.Δ. το υπερκατεπείγον -Πρόταση της Παράταξής μας:

«Δέσμη μέτρων οικονομικής και θεσμικής στήριξης που διεκδικούμε και απαιτούμε από τη κυβέρνηση και αναγκαίες δράσεις από τον Δήμο για:
α) για επιβίωση των πληγέντων και χειμαζόμενων κοινωνικών τάξεων και ομάδων, κυρίως της μικρομεσαίας τάξης, εξ αιτίας των απαγορευτικών μέτρων και της καραντίνας στην οποία έθεσε η κυβέρνηση όλη τη χώρα για τον κορωναιό,
β) άμεση στήριξη του Εθνικού  Συστήματος Υγείας,
γ) Σχεδιασμός της επόμενης ημέρας της εξόδου από τη καραντίνα».