Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Μαχειμάρης: «Δημήτρης Κάντας, ένας υπέροχος άνθρωπος...»

Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας
31 Μαρτίου 2020 / 12:14

ΑΧΑΡΑΒΗ(ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης εκπροσωπώντας το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και δη το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου στο άκουσμα της απώλειας του προέδρου του εκπολιτιστικού Ομίλου Κέρκυρας «ΛΑΟΔΑΜΑΣ» ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΤΑ.

«Με ξεχωριστή συγκίνηση και θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια  του Δημήτρη  του πολιτισμού. Έχουν γραφτεί, γράφονται πολλά και θα συνεχίσουν να γράφονται αφιερώματα για την εμβέλεια, το ήθος, την ευγένεια  και την καταλυτική δύναμη του έργου του, όλα μια μικρή απόπειρα να αποδοθούν οι τιμές, ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη που αρμόζει στο πρόσωπο του.

Παρηγοριά μας μένει η αιώνια αξία του πολιτιστικού έργου του που θα θυμίζει σε τούτη τη γενιά και στις επόμενες πόσο κοντά μας πέρασε ένας υπέροχος άνθρωπος, ασυμβίβαστος, ενωτικός δημιουργικός, λεβέντης.
Καταθέτουμε την εκτίμηση μας στον ευγενή δημόσιο άνδρα που υπηρέτησε και αφιέρωσε τη ζωή του  στον πολιτισμό, στη διάσωση και διάδοση του  και τις αξίες του.

Τον σπουδαίο άνθρωπο που αγαπήθηκε από τον κόσμο και  η προσφορά του στην κοινωνία, εκτιμάται κι αναγνωρίζεται  τα μέγιστα. Πορεύεται στο χρόνο, «παραμερίζοντας τις ευτέλειες και μικρότητες, με απαράμιλλο ήθος – αξιοπρέπεια – υπερηφάνεια και πάμφωτη τη συνείδηση».

Είμαστε όλοι ευλογημένοι που διασταυρωθήκαμε μαζί του.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και στους οικείους του».
« Η μνήμη, κύριο όνομα των θλίψεων, ενικού αριθμού, μόνον ενικού αριθμού και άκλιτη. Η μνήμη, η μνήμη, η μνήμη».