Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα Πολιτιστικά Σωματεία της Κέρκυρας για τον θάνατο του Δημήτρη Κάντα

Δημήτρης Κάντας
30 Μαρτίου 2020 / 14:06
Ελένη Κορωνάκη

Το δικό μου παιγνίδι έγινε το λάτινο καΐκι που μόλις έφτιαξα. Το δοκίμασα στην άκρη του ποταμιού και τόδεσα με σπάο, τόσυρα και στο καθρέφτισμα του ήσυχου νερού ταξίδεψα μαζί του στο πέλαγος... Αφιερωμένο στο Δημήτρη μου από την Μαίρη του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κέρκυρα είναι από την Κυριακή 29.03.2020, πραγματικά φτωχότερη, καθώς έφυγε από τη ζωή στα 68 του χρόνια, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Λαοδάμαντα, Δημήτρης Κάντας, ο άνθρωπος που ανέστησε τη λαϊκή παράδοση του νησιού και αφιέρωσε τη ζωή του σ΄ αυτήν. Ο άνθρωπος που δίδαξε και διέδωσε στην Κέρκυρα τη λαϊκή χορευτική παράδοση του μείζονος ελληνισμού.
Τα Πολιτιστικά Σωματεία της Κέρκυρας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του:

Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και του Λαοδάμα. «Την στιγμή που οι χοροί και τα τραγούδια έπαψαν να έχουν ουσία, έφυγες από κοντά μας». Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Λαοδάμαντα, είναι ο άνθρωπος που ανέστησε τη λαϊκή παράδοση του νησιού και αφιέρωσε τη ζωή του σ΄ αυτήν. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες και μας δίδαξες με τον μοναδικό σου τρόπο. Καλό ταξίδι..

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού φίλου Δημήτρη καθώς και στον Λαοδάμαντα . Τα πολιτιστικά δρώμενα της Κέρκυρας από σήμερα είναι φτωχότερα.

Ένωση Περιθειωτών Φίλιππος Βλάχος

Έφυγε ο δάσκαλος Δημήτρης Κάντας...το Σωματείο μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια του Λαοδάμα.. Το πολιτιστικό έργο που άφησε είναι παρακαταθήκη για όλους..Καλό παράδεισο δάσκαλε ..

Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης

Το Δ.Σ, τα μέλη και το σώμα των μουσικών  της Φ.Ε. Λευκίμμης εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για το θάνατο του μέλους και πρώην Προέδρου μας Δημήτρη Θ. Κάντα. Ωσαύτως εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης

Έφυγε ο μεγάλος δάσκαλος Δημήτρης Κάντας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Το Αλεύχιμον, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λευκίμμης

Το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του συλλόγου μας, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους, για την απώλεια του Δημήτρη Κάντα, ενός εκ των ιδρυτικών στελεχών του Αλεύχιμον. Ο Δημήτρης, δεν υπηρέτησε απλά τον πολιτισμό του τόπου μας με ήθος και ζηλευτή αξιοπρέπεια, αλλά φρόντισε να τον διασώσει και να τον διαφυλάξει, ως κληρονομιά για τις επόμενες γενεές.Ένα μεγάλο ευχαριστώ, είναι πολύ λίγο για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το έργο και την προσφορά του στην κοινωνία μας. Τα θερμότατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Δημήτρη! Καλό Παράδεισο!

Πολιτιστικός, Χορευτικός Σύλλογος Βιταλάδων

Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καταξιωμένος συντοπίτης μας έφυγε σήμερα. Όλοι θα τον θυμούνται ως τον δάσκαλο που μας έμαθε να αγαπάμε τον τόπο μας, να εκτιμάμε τον πλούτο του και τον πολιτισμό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γαρούνα

Εκφράζει την λύπη του για την απώλεια ενός σημαντικού στυλοβάτη στη διατήρηση της παράδοσης και των παραδοσιακών χορών , του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΤΑ. Ο Δημήτρης Κάντας ήταν προσωπικότητα με ήθος, δυναμισμό, προσφορά και αγάπη για την παράδοση. Στήριξε μέχρι τελευταία στιγμή κάθε προσπάθεια του συλλόγου μας, όχι μόνο όσο αφορά τα χορευτικά τμήματα αλλά και όσο αφορά το πολυφωνικό σχήμα " ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ" στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο δάσκαλος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΑΣ έφυγε εν μέσω πανδημίας σιγανά και αθόρυβα, αφήνοντας όμως ανεκτίμητη παρακαταθήκη για την παράδοση όχι μόνο της Κέρκυρας. Θα είναι πάντα μαζί μας ως κορυφαίο υπόδειγμα δασκάλου, μελετητή και πνευματικής προσωπικότητας . Το ΔΣ συλλυπεί θερμά την οικογένεια του και ευχόμαστε να αναπαυθεί εν παραδεισω.

Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός - Σύλλογος Τεμπλονίου

Τη βαθιά τους θλίψη εκφράζουν η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για την απώλεια του πολύ αξιόλογου συμπατριώτη μας Δημήτρη Κάντα ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Στην οικογένεια και στους οικείους του, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Καντρίλιες ο "Γαρουφαλιής" Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκίμμης

Ο Σύλλογός μας θέλει να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κάντα, ιδρυτή και προέδρου του Λαοδάμαντα. Σπουδαίος άνθρωπος, λαογράφος, ερευνητής και συγγραφέας. Η Κέρκυρα από σήμερα είναι φτωχότερη... Καλό Παράδεισο!

Λύκειο Ελληνίδων

Ο Δημήτρης Κάντας έφυγε από τη ζωή... Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στον πολιτισμό. Μία προσωπικότητα δυναμική, μοναδική και δημιουργική. Δεκαετίες πολλές καταγραφής, δουλειάς, μόχθου, διδασκαλίας, επιτυχίας. Με σεβασμό και θλίψη ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και... ας είναι ελαφρύ το λευκκιμιώτικο χώμα που θα τον αγκαλιάσει. Καλό παράδεισο Δημήτρη Κάντα...

 Χορευτικός Όμιλος Κέρκυρας

Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον κ. Δημήτρη Κάντα. Δάσκαλος και συνάδελφος για πολλούς από εμάς, άφησε πίσω του ένα πλούσιο έργο στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στον Λαοδάμαντα.

Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γουβιών

Από σήμερα η Κέρκυρα είναι φτωχότερη. Ο Δημήτρης Καντας θα μείνει στις μνήμες μας για την πλούσια προσφορά του στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της Κέρκυρας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Συλλόγου , "Χορευτικά Μονοπάτια" θεωρήσαμε ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στο έργο του, να τον τιμήσουμε με μια αναμνηστική πλακέτα. Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας εκφράζουμε τα βαθύτατα μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κομπιτσίου Corfu Leon

Εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πολλά στον Πολιτισμό του τόπου μας. Καλό ταξίδι στον Δημήτρη Κάντα.

Χορευτικό Γαστουρίου

Αφιερωμένο στον άνθρωπο, πατέρα δάσκαλο, στο δικό μας Κερκυραίο Δημήτρη Κάντα, αυτόν που μας άφησε μια πολιτισμική κληρονομιά μέσα από τη προσφορά χρόνων. Ζωντανός θα μείνει ο πόθος και ο έρωτας που είχες για τη παράδοση και το πολιτισμό του τόπου μέσα από την αξιολάτρευτη κόρη Μαριλένα συνεχιστή του έργου σου και της προσφοράς. Θα μας λείψεις σαν παρουσία όμως θα είσαι πάντα στη σκέψη και στις καρδιές όλων. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια..

Δημόδοκος Στρογγυλής

Το Δ.Σ. του εκπολιτιστικού συλλόγου " Ο Δημόδοκος" καθώς και οι τοπικοί φορείς του χωριού, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημήτρη Κάντα, Προέδρου του Λαοδάμαντα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρεπισκόπων

Αγωνιστής μέχρι τέλους ο Δημήτρης και νίκησε πολλές φορές, αλλά δυστυχώς ήρθε κι η ώρα που έχασε! Θα τον θυμόμαστε πάντα για αυτήν την παλικαριά του, αλλά φυσικά και για όλο το έργο που αφήνει πίσω του, τιμώντας την παράδοση του τόπου του!!! Στη συγχωριανή μας σύζυγό του Μαίρη που στάθηκε βράχος δίπλα του, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια του στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας, μιας και στην κηδεία του δεν θα μπορέσουμε να είμαστε λόγω της κατάστασης που επικρατεί κι ευχόμαστε να ζήσουν να τον θυμ
ούνται!

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων

Μεγάλη η προσφορά και πλούσιο το λαογραφικό έργο του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στη λαϊκή παράδοση δίνοντας της άλλη πνοή στο νησί μας. Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κερκυρας θα ήθελε να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του καθώς και στους οικείους του.

Αθλητική Ένωση Λευκίμμης

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του Δημήτρη Καντά που μας αποχαιρέτησε σήμερα για το ταξίδι στην "αιωνιότητα". Ο Δημήτρης Κάντας υπηρέτησε το σωματείο μας ,τον Παλλευκιμμαικό σαν αθλητής και σαν προπονητής με ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελεί ακόμα και σήμερα μέρος της τεράστιας ιστορίας του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης

Ένας άξιος τιμητής της Κερκυραϊκής Λαϊκής Παράδοσης έφυγε σήμερα από την ζωή. Αφήνοντας παρακαταθήκη και σημαντικό έργο για τον πολιτισμό και την λαϊκή παράδοση. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιόπης συμμετέχει στο βαρύ πένθος της οικογένειας του. Αιώνια η μνήμη του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Πολιτιστικός Σύλλογος Βελονάδων

Με σεβασμό και θλίψη αποχαιρετούμε τον κ. Δημήτρη Κάντα, πρωτοπόρο δάσκαλο, που αφιέρωσε τη ζωή του στη διατήρηση και ανάδειξη της λαϊκής παράδοσης του νησιού μας. Εκφράζουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά του και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον Λαοδάμαντα.

Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κάντα και του Λαοδάμα. Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Λαοδάμαντα, είναι ο άνθρωπος που ανέστησε τη λαϊκή παράδοση του νησιού και αφιέρωσε τη ζωή του σ΄ αυτήν. Καλό ταξίδι..

Πολιτιστικός Σύλλογος Χλομού Κέρκυρας

 «Έφυγε» ο Δημήτρης Κάντας. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο Δημήτρης ησύχασε πλέον… Ήταν μια μάχη άνιση την οποία έδωσε με παλληκαριά και αξιοπρέπεια, γι αυτό και άντεξε τόσα χρόνια. Η προσφορά και η παρουσία του στον πολιτισμό, δεν θα μας επιτρέψει ποτέ να τον ξεχάσουμε… Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αφού οι ειδικές καταστάσεις που βιώνουμε δε θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετίσουμε από κοντά.
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Ερείκουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιοo του συλλόγου μας , και τα μέλη του εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το θάνατο του Δημήτρη Θ. Κάντα. Όπως πρόσφερε απλόχερα την βοήθεια του και στήριζε πάντα τους πολιτιστικούς συλλόγους, έτσι έκανε και με τον δικό μας σύλλογο και το χορευτικό μας, πολλές φορές στο παρελθόν . Τον ευχαριστούμε πολύ Για το έργο του. Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του. Καλό ταξίδι Δημήτρη Κάντα.


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.