Υδραίου: «Σύμβολο αγωνιστή στην αιωνιότητα ο Γλέζος»

Υδραίου: «Σύμβολο αγωνιστή στην αιωνιότητα ο Γλέζος»

«Παράδειγμα ήθους και σεμνότητας, αφού στην μακρόχρονη πορεία του, δεν εξαργύρωσε την προσφορά του και δεν αντάλλαξε τον πατριωτισμό και το δημοκρατικό του μεγαλείο...» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

30
Μαρτίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  «Ως ένα σύμβολο αγωνιστή, που ήξερε να θυσιάζεται για τους ανθρώπους, θα μείνει ο Μανώλης Γλέζος στην αιωνιότητα...», τόνισε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, στο συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Η Μερόπη Υδραίου έγραψε:

«Μια από τις ηρωικότερες μορφές της Εθνικής Αντίστασης, ο Μανώλης Γλέζος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Με τον θάνατό του, η χώρα μας χάνει ένα κομμάτι από τη ζωντανή της ιστορία.

Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πατριώτη και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, έναν πολιτικό που συνέβαλε τα μέγιστα στην πολιτική ζωή του τόπου, έναν άνθρωπο που με την ηρωική πράξη του, να κατεβάσει μαζί με τον Απόστολο Σάντα, τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, θα αποτελεί για πάντα πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας.

Υπήρξε πρόσωπο – σύμβολο για την Ελλάδα. Παράδειγμα ήθους και σεμνότητας, αφού στην μακρόχρονη πορεία του, δεν εξαργύρωσε την προσφορά του και δεν αντάλλαξε τον πατριωτισμό και το δημοκρατικό του μεγαλείο.

Με τις αρχές του, με τους αγώνες του, με τη στάση του, μας έδειξε έναν δρόμο που αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας.

Ο Δήμος της Κέρκυρας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά και τον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας, τίμησε τον Μανώλη Γλέζο, όπως και τον Απόστολο Σάντα, απονέμοντάς τους τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη.

Οι  Κερκυραίοι θα θυμούνται και θα τιμούν πάντα τον συνδημότη τους, ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο.

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε και εμείς τον άνθρωπο – σύμβολο που με τη γενναιότητά του, τη σεμνότητά του και τις αξίες του αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς και διαρκούς έμπνευσης για όλες τις επόμενες γενιές.

Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένα σύμβολο αγωνιστή, που ήξερε να θυσιάζεται για τους ανθρώπους.

Από τη θέση της Δημάρχου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

Καλούμαστε όλοι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του».