Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση (μέσω τηλεδιάσκεψης) Γκίκα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Γ.Ν.Κ.
27 Μαρτίου 2020 / 15:02

Σε ετοιμότητα το Γ.Ν.Κ. - Stand by ένα κρεβάτι Μ.Ε.Θ., προστίθενται ακόμα 5 ή 6 προσεχώς - Δεκατέσσερα άτομα έχουν, ήδη, προσληφθεί στο Νοσοκομείο - Εν αναμονή ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων από το Υπουργείο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η προετοιμασία του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως και τα προπαρασκευαστικά μέτρα, τα οποία έχει πάρει και συνεχίζει να παίρνει το νοσοκομείο, απασχόλησαν τον Βουλευτή Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανο Γκίκα και τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού, Λεωνίδα Ρουμπάτη, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την προερχόμενη από το γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας, αυτό που προκύπτει απ' όσα είπε ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. στον Στέφανο Γκίκα, είναι ότι το Νοσοκομείο έχει ήδη παραλάβει προστατευτικό υγειονομικό υλικό από την 6η Υ.ΠΕ., ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και νέα παραλαβή. Παράλληλα, αναμένεται και αντίστοιχο υλικό που έχει παραγγελθεί από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά στην προετοιμασία και στην προπαρασκευή, έχει ήδη προετοιμαστεί ειδικός χώρος προδιαλογής και λήψης δείγματος από ύποπτα κρούσματα, ο οποίος είναι ανεξάρτητος και απομονωμένος από τους υπόλοιπους χώρους του Νοσοκομείου.

Επίσης, έχουν προετοιμαστεί δύο Πτέρυγες για νοσηλεία σε μονώσεις, για ασθενείς με συμπτώματα του κορονοϊού, οι οποίοι θα παραμένουν εκείέως ότου βγουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα από το τεστ του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφόσον κάποιο δείγμα βγει θετικό, ο ασθενής θα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο αναφοράς (Πάτρα / Ιωάννινα), ενώ σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο ασθενής θα προωθείται στην αντίστοιχη κλινική του Γ.Ν.Κ..
Αυτή την στιγμή, η μία από τις δύο ειδικές Πτέρυγες παραμένει κλειστή, ωστόσο σε ετοιμότητα χρήσης.

Σε ότι αφορά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), προς το παρόν υπάρχει ένα κρεββάτι Μ.Ε.Θ. σε ετοιμότητα για ασθενή με κορωνοϊό. Το συγκεκριμένο κρεββάτι βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν για τον ίδιο σκοπό άλλα 5 με 6 κρεββάτια Μ.Ε.Θ.

Ο Λεωνίδας Ρουμπάτης ενημέρωσε επίσης τον Βουλευτή Κέρκυρας ότι έχουν ήδη προσληφθεί 14 άτομα (12 νοσηλευτές και δύο παρασκευαστές), ενώ το Νοσοκομείο έχει ζητήσει επιπλέον δύο παθολόγους, έναν πνευμονολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν μικροβιολόγο και έναν ψυχίατρο από την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για ιατρικό προσωπικό τετράμηνης σύμβασης.

Επιπροσθέτως, αναμένεται έγκριση από το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη επιπλέον Επικουρικού ιατρικού προσωπικού, ήτοι δύο παθολόγων, ενός καρδιολόγου, ενός αιματολόγου και ενός κυτταρολόγου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για έναν γυναικολόγο και έναν ορθοπεδικό ΤΕΠ.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε, εξάλλου, τον Στέφανο Γκίκα για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπαίδευσης του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για την διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού,όπως και για την Μονάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης που λειτουργεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο Λεωνίδας Ρουμπάτης, τέλος, γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 50 τεστ κορωνοϊού σε ύποπτα κρούσματα, το οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Μετά την τηλεδιάσκεψη ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην προώθηση των θεμάτων που σχετίζονται με την διαχείριση τηςυγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Ρουμπάτη για την ενδελεχή ενημέρωση, αλλά και να συγχαρώ το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για την προσπάθεια που καταβάλει, ώστε αν –ο μη γένοιτο – παρουσιαστείη ανάγκη, να μπορέσει το Νοσοκομείο μας να ανταπεξέλθει.

Μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και με αυτό τον τρόπο βοηθάμε το ιατρικόκαι νοσηλευτικό μας προσωπικό, αφού εμποδίζουμε την εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Εύχομαι και ελπίζω, η κατάσταση στην Ελλάδα, με τα έγκαιρα μέτρα που πήρε η Κυβέρνησή μας, να εξελιχθεί πολύ καλύτερα από ότι στις άλλες χώρες».