Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστρέφει ο ΑΟ Κέρκυρα στη β΄ΕΠΣΚ, δικαιώθηκε η προσφυγή των παλαιμάχων

αο κερκυρα
26 Μαρτίου 2020 / 09:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η δικαίωση ήλθε το 2020 ΜΕ ΤΗΝ 393/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας και πλέον μπαίνει σε άλλο δρόμο η επιστροφή του ΑΟ Κέρκυρα στα πρωταθλήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, που όρισε το Δικαστήριο, απαρτίζεται από τους Ευστάθιο Μηλιώτη, Γεώργιο Κολυτά, Ματθαίο Γιαννούλη, Δημήτρη Μπορτς, Αντώνη Ζώτο, Ιωάννη Κατέρη, Γιώργο Κοσκιέρη, Γιώργο Κάνταρο, Θεόδωρο Κεϊκίδη, Νίκο Σπάτουλα και Σπύρο Σκλαβενίτη.

Όταν τα οικονομικά προβλήματα έπνιξαν την ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ο ΑΟ Κασσιόπης ανέβηκε στη Β΄ Εθνική, ο κ. Λιμπάντσης (του ΑΟ Κέρκυρα) σε συνεργασία με τον κ. Κουτσούρη (του ΑΟ Κασσιόπης) συμφώνησαν να δοθεί το ΑΦΜ της Κασσιόπης και να συνεχίσει η ΠΑΕ με αυτό, όπως είναι ως σήμερα, σαν τη μόνη λύση να μην σβήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την Κέρκυρα.
Το καλοκαίρι του 2013 που έγινε αυτό υπήρξε μια αντίδραση από παλιούς ποδοσφαιριστές και φίλους της ομάδας του ΑΟ Κέρκυρα που ζητούσαν να συνεχίσει η ομάδα, με ερασιτεχνική μορφή, αλλά ούτε να το ακούσει η νέα ΠΑΕ (ΑΟ Κασσιόπης Κέρκυρα). Δημιουργήθηκαν  πολλές αντιπαλότητες και φτάσαμε σε καταστάσεις πρωτόγνωρες, με αντεγκλήσεις ακόμα και μέσα στα γραφεία της ΕΠΣ Κέρκυρας (Λ. Αλεξάνδρας).
Κίνημα ολόκληρο με πρωτοβουλία των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΑΟ Κέρκυρα και συγκεντρώσεις ακόμα και στο Δημοτικό Θέατρο με επικεφαλής τον αείμνηστο «Πατριάρχη» του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου Άκη Γιούργα. Η πλευρά της ΠΑΕ δεν συναίνεσε στο αίτημα αυτό και πλέον το θέμα πήρε τη δικαστική οδό, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιώργο Κολυτά, μετά τον θάνατο του  Άκη Γιούργα,  να αναλαμβάνει σαν πρόεδρος τους παλαιμάχους και  όλοι μαζί να δίνουν δικαστικό αγώνα ώστε να λειτουργήσει ο ΑΟ Κέρκυρα σαν ερασιτεχνική ομάδα και να παίξει στα τοπικά πρωταθλήματα. 
Η δικαίωση ήλθε το 2020 ΜΕ ΤΗΝ 393/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας και πλέον μπαίνει σε άλλο δρόμο η επιστροφή του ΑΟ Κέρκυρα στα πρωταθλήματα. Δικαίωμα έχει να παίξει στην Β΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ και οι παλαίμαχοι που συσπειρώθηκαν και μάλιστα πριν λίγες μέρες (πριν την απαγόρευση) είχαν συγκέντρωση με παρουσία πάνω από 40 ατόμων, θα κινήσουν (όταν το επιτρέψει η κατάσταση) όλες τις διαδικασίες για να ετοιμάσουν ομάδα που θα επιστρέψει στα γήπεδα.  Μάλιστα υπάρχει και διορισμένη προσωρινή διοίκηση για τον ΑΟ Κέρκυρα, με όλα τα μέλη να είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα (πλην Ε. Μηλιώτη).    
Όλα αυτά έγιναν επίσημα γνωστά με ανάρτηση του κ. Γιώργου Κολυτά την Τετάρτη 25/3/2020, ενώ πρέπει να πούμε ότι γίνεται προσπάθεια συγγραφής βιβλίου με την ιστορία του ΑΟ Κέρκυρα. 
 
Η ανάρτηση του κ. Κολυτα
 
Αγαπημένοι πρώην συμπαίκτες, φίλαθλοι καθώς και μέλη όλων των διοικήσεων που υπηρετήσατε από οιαδήποτε θέση τον ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
Αρχικά να ευχηθούμε Χρόνια πολλά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας.
Ας προσευχηθούμε το συντομότερο δυνατό να τελειώσει αυτή η δοκιμασία που μαστίζει όλους μας σε όλο τον πλανήτη ανεξάρτητου σημαίας, φύλλου, θρησκείας 
Να ευχαριστήσουμε όλο τον κλάδο υγείας, ιατρούς, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που υπηρετεί από θέσεις ευθύνης, αλλά και όλους από οποιαδήποτε θέση συμβάλουν στην εξυπηρέτηση και προάσπιση των δικών μας εθνικών αναγκών, είτε στα σύνορα, είτε σε οποιαδήποτε θέση, υπηρετώντας το κοινωνικό μας σύνολο .
Προτείνουμε σε όλους, ατομική ευθύνη για το καλό όλων μας ..
ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ την παρούσα πρωτόγνωρη κατάσταση, εάν και επιθυμούσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την μεγάλη μας χαρά εδώ και δυο εβδομάδες, δεν σας ενημερώσαμε μέχρι και σήμερα … ότι: Μετά από σχεδιασμένες , οργανωμένες ενέργειες και καθοδήγηση από τους νομικούς μας συμβούλους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την είδηση ότι την 12/3/2020 δυνάμει της με αριθμό 393/2020 Απόφασης του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας ,οι κάτωθι έχουμε την τιμή να υπηρετήσουμε τον ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ με κύρια αποστολή την ενεργοποίηση του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.
Το Δ.Σ των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια