Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυξημένη ζήτηση για πορτοκάλια και αβοκάντο στα Χανιά

Χανιώτικα Νέα
23 Μαρτίου 2020 / 17:24

ΧΑΝΙΑ. H καραντίνα έφερε αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος των πολιτών για υγιεινά προϊόντα

όπως το αβοκάντο και τα εσπεριδοειδή! Αυτή η αύξηση καταγράφεται έντονα τις τελευταίες δύο εβδομάδες σύμφωνα με στοιχεία από παραγωγούς και διακινητές προϊόντων στα Χανιά.
Oπως επισήμανε στα “Χ.Ν.”  ο διευθυντής εμπορίου του Α.Σ. Χανίων κ. Γιάννης Μαράκης «η ζήτηση έχει αυξηθεί και γιατί φέτος η παραγωγή ήταν μειωμένη και γιατί λόγω του κορωνοϊού ο κόσμος στρέφεται σε ποιοτικές τροφές. Τόσο στο αβοκάντο όσο και στα πορτοκάλια υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καλύψουμε όλη αυτή τη ζήτηση γιατί είχαμε μικρή παραγωγή».
Για την ομάδα παραγωγών αβοκάντο και εσπεριδοειδών “Κορμός” ο κ. Ευτύχης Τρικουνάκης δηλώνει πως «υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα φρούτα σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια ειδικά αυτήν την εποχή. Για όλα τα φρούτα  αβοκάντο, πορτοκάλια, μανταρίνια υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και οι τιμές για τους παραγωγούς είναι καλές».
Σύμφωνα με τον κ. Τρικουνάκη υπάρχει ισχυρή στροφή στα τοπικά προϊόντα και σε αυτό έπαιξε ρόλο  «και  η επιφύλαξη του καταναλωτή  για προϊόντα από Ιταλία και από Τουρκία , καθώς ειδικά από τη δεύτερη οι   εισαγωγές είναι πολύ μεγάλες. Πλέον λόγω της επιφυλακτικότητας των καταναλωτών οι αλυσίδες των super market   δεν εισάγουν προϊόντα από αυτές τις χώρες ή τα έχουν περιορίσει πάρα πολύ».