Ερμηνευτική Εγκύκλιο αναμένει η Π.Ι.Ν. για τις μετακινήσεις στη Λευκάδα

Ερμηνευτική Εγκύκλιο αναμένει η Π.Ι.Ν. για τις μετακινήσεις στη Λευκάδα

Λόγω της ιδιαιτερότητας της Λευκάδας εξαιτίας της διασύνδεσής της μέσω γέφυρας με την ηπειρωτική Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει διευκρίνηση από το Υπουργείο Μεταφορών για τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης προς και από τους νησιωτικούς προορισμούς

22
Μαρτίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ερμηνευτική εγκύκλιος απαιτείται για την εφαρμογή του περιορισμού μετακινήσεων προς τα νησιά, όσον αφορά στην Λευκάδα, λόγω ιδιαιτερότητας της διασύνδεσης της μέσω γέφυρας με την ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που προέρχεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, την Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, λόγω του ιδιαιτέρου «καθεστώτος» της γέφυρας της Λευκάδας.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου μετέφερε σε κάθε συναρμόδιο κυβερνητικό φορέα, ότι η αναφορά στην Λευκάδα στην κοινή Υπουργική Απόφαση «επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού μετακινήσεων επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας με πλοία και σκάφη κάθε τύπου προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου COVID-19» δεν καλύπτει την πραγματική ανάγκη περιορισμού της διέλευσης μέσω της γέφυρας, και ζήτησε διευκρίνιση και σαφή νομική βάση για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην Λευκάδα.

Κατόπιν συνεννόησης της Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,  Κώστα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  Νίκο Σταθόπουλο, για την ένταξη της περίπτωσης της Λευκάδας στην νέα υπουργική απόφαση που αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, πολύπλοκη και συνεχώς εξελισσόμενη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. Απαιτείται εγρήγορση, συνεργασία, αλλά και ψυχραιμία για την λήψη των κατάλληλων μέτρων. Απαιτείται παράλληλα ευθύνη ατομική και συλλογική για την εφαρμογή των μέτρων », συμπεραίνει η Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.