Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

“Γονατίζουν” και τα συσσίτια στα Χανιά

Χανιώτικα Νέα
20 Μαρτίου 2020 / 15:54

ΧΑΝΙΑ. Δύσκολες στιγμές και για τα συσσίτια της πόλης των Χανίων!

Τις τελευταίες ημέρες δεν λειτούργησε καθόλου το συσσίτιο του Ναού των Εισοδίων, ενώ διπλασιάστηκε η προσέλευση στο συσσίτιο της Σπλάντζιας με  αποτέλεσμα στο τελευταίο  ειδικά χθες  να μην φτάσει το παρεχόμενο φαγητό και να δοθεί σκέτο ψωμί. Οι υπεύθυνοι , των συσσιτίων απευθύνουν έκκληση για την στήριξη τους.
«Το συσσίτιο μας έκλεισε για λόγους οικονομικούς. Με το ναό κλειστό είναι δύσκολο να μπορεί να λειτουργήσει το συσσίτιο» είπε στα “Χ.Ν.” ο πατήρ Στυλιανός της ενορίας του Ναού των Εισοδίων.
Ο ίδιος τόνισε πως οι άνθρωποι που καθημερινά πήγαιναν στο συσσίτιο, δίνονταν 50 μερίδες φαγητού, ενημερώθηκαν ώσε να απευθυνθούν στο κεντρικό συσσίτιο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Η μη λειτουργία πάντως του συσσιτίου του Ι.Ν. Εισοδίων είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη προσέλευση στο συσσίτιο της Σπλάντζιας. Στα τελευταία δίνονται 180 μερίδες φαγητό και όπως μας σημείωσε το προσωπικό τις τελευταίες ημέρες έρχονται περισσότεροι άνθρωποι με αποτέλεσμα το φαγητό να μην φτάνει για όλους και σε αυτούς που δεν προλαβαίνουν να πάρουν να δίνεται μόνο ψωμί ή κάποια κονσέρβα. Χαρακτηριστικά χθες οι τρεις κατσαρόλες με μακαρόνια με μανιτάρια είχαν τελειώσει από τις 11 το πρωί!
Ο Γιάννης Τσουκάτος μέλος του Δ.Σ των Συσσιτίων επισήμανε πως αυτές τις ημέρες «μαγειρεύουμε περισσότερο γιατί βλέπουμε τις ανάγκες αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε και 500 μερίδες φαγητό γιατί διαφορετικά δεν θα έχουμε να δώσουμε τίποτα σε 15 ημέρες. Κάνουμε έκκληση σε όσους μπορούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα  για τις ανάγκες των συσσιτίων».