Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

To «Χατζηκώστα» εφημερεύει (και) ως νοσοκομείο αναφοράς

6η ΥΠΕ
15 Μαρτίου 2020 / 16:28

Αυτή είναι η απόφαση της 6ης ΥΠΕ ύστερα από το κρούσμα κορονοΐωσης σε ειδικευόμενη χειρουργό του Πανεπιστημιακού. Η απόφαση αφορά και στην Κέρκυρα εφόσον το ΠΑΓΝΙ είναι νοσοκομείο αναφοράς για την Υγειονομική Περιφέρεια.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Με απόφαση της 6ης ΥΠΕ το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» εφημερεύει εκτάκτως την Κυριακή 15 Μαρτίου αντί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «λόγω υπηρεσιακών αναγκών». Η απόφαση συνδέεται με το κρούσμα κορωνοϊού σε χειρουργό.
Η γιατρός παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ ένα δεύτερο περιστατικό, νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ηπειρωτικού Αγώνα, πρόκειται για τουριστικό πράκτορα, που είχε δεχθεί έναν τουρίστα από την Ιταλία τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος πιθανότατα του μετέδωσε τον ιό.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με το epirusonline, το Πανεπιστημιακό τελεί σε αναμονή των απαντήσεων για τα δείγματα των 40 περίπου υγειονομικών που έχουν έρθει σε επαφή με την ιατρό που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, τελούν στο ΠΓΝΙ.
Συνολικά εστάλησαν για έλεγχο περίπου 40 δείγματα από ιατρούς, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό που έχουν προτεραιότητα για να αναλυθούν λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος.