Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας: Μέτρα για τον κορωνοϊό, όχι χαράτσια

Βόρεια Κέρκυρα
14 Μαρτίου 2020 / 09:56

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Για αντιδημοκρατικές πρακτικές καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο,

γνωστοποιώντας ότι δεν θα συμμετάσχουν στη "δια περιφοράς" λήψη αποφάσεων, μάλιστα τόσο σοβαρών, όσο η αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών. 

Η επιστολή

Αντιδημοκρατικών πρακτικών συνέχεια...
Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, με την παρούσα σας ενημερώνουμε για την απόφασή μας να μη συμμετάσχουμε στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις πρωινές ώρες του Σαββάτου 14/3/2020. Η αιτία της μη συμμετοχής μας έχει να κάνει με το ό,τι η ημερήσια διάταξη ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ, όπως είχαμε συζητήσει, με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών για τη λειτουργία του δήμου και της ζωής των κατοίκων σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κοραναϊό. Αποδεικτικό στοιχείο αυτού του γεγονότος είναι ότι έχετε βάλει ως θέμα την Αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (!) ενώ δεν υπάρχει θέμα για τη λήψη μέτρων για τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο του κορωνοϊού(!).

Κύριε πρόεδρε, με επιστολή μας στις 12/3/2020 σας αναφέραμε ότι, από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται να συνεδριάσουμε, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από την δια περιφοράς συνεδρίαση. για τη λήψη αποφάσεων για ζητήματα άμεσης ανάγκης. Όμως αντί να κάνετε αυτό και να διαμορφώσετε μία ημερήσια διάταξη με θέματα τέτοιας λογικής και κυρίως για τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων του, εσείς προσπαθείτε να αξιοποιήσετε την καλή μας διάθεση για να προωθήσετε τεράστιες αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας. Δυστυχώς η φανατική σας προσήλωση στην στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής σας καθιστά απαράδεκτο και κατώτερο των ευθυνών και του ρόλου σας.

Κύριε πρόεδρε, σας καλούμε ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ την έναρξη της θητείας με αυτήν την ανεπίτρεπτη και αντιδημοκρατική διαδικασία. Ο προκάτοχος σας μας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο (μαζί με το Δήμαρχο και την κυβέρνηση) την αστυνομία! Εσείς επιλέγετε να συνεδριάσετε και να πάρετε αποφάσεις μόνος σας! Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης, ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ και σας παρακαλούμε ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη διαδικασία της απαρτίας.    

Τέλος, κύριε Δήμαρχε, σας καλούμε με ευθύ τρόπο ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να πάρετε αποφάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα, χαρατσώνοντας το λαό της περιοχής, με τέτοιο μάλιστα τρόπο. Επιτέλους αν θέλετε να γίνετε λίγο χρήσιμος για τον τόπο, πάρτε μέτρα για τον κορωνοϊό και αφήστε το ... χαρατσοϊό που ετοιμάζετε να διασπείρετε στο λαό της περιοχής μας! 
  
  
Αχαράβη, 13/3/2020
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
                                                        
                                                               Ρούσσινος Κώστας
                                                               Ρούσσινος Αλέξανδρος - Άρης
                                                               Μπάνος Βάρθης
 
.