Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επέστρεψαν από την Γερμανία μαθητές & καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας

2ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
27 Φεβρουαρίου 2020 / 07:44

Βρέθηκαν στην πόλη Giessen για μια εβδομάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Era+ του Erasmus+

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πλουσιότεροι σε γνώση και εμπειρίες επέστρεψαν από την Γερμανία οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας, οι οποίοι βρέθηκαν για μια εβδομάδα (16-22 Φεβρουαρίου) στην πόλη Giessen στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+με τίτλο Era+: 

Η κερκυραϊκή αποστολή αποτελούταν από τέσσερις μαθητές και δύο καθηγήτριες και στην Γερμανία συναντήθηκαν με μαθητές και καθηγητές από τα έξι συνεργαζόμενα σχολεία από την Βουλγαρία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Ρουμανία, την Σλοβακία και την Ελλάδα.



Καθηγητές και μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους και εργάζονταν καθημερινά πάνω σε θέματα διαφορετικής σύστασης υδάτων από πλευράς φυσικών και περιβαλλοντικών επιστημών.

Ακόμη, επισκέφτηκαν το Διαδραστικό Μουσείο Μαθηματικών, τον ποταμό Lahn, που περιβάλλει την ιστορική πόλη Wielburg και το σπήλαιο Kubach.

Εκεί προετοίμασαν την επόμενη συνάντηση, αυτή του Μαρτίου, στην Καταλωνία, που έχει ως κεντρικό θέμα της τις ποικίλες διαστάσεις της σπατάλης των αποθεμάτων γλυκού νερού του πλανήτη και πώς αυτή μπορεί να ελεγχθεί και να μειωθεί.