Παρουσία της NCH η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας

Παρουσία της NCH η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κίνημα ενάντια στην επένδυση της Κασσιόπης, επιδίωξε και πέτυχε ευρεία και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση

29
Ιανουαρίου / 2020

για να ανακοινώσει την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι της NCH πιστεύουν ότι εύκολα - δύσκολα, η εισήγηση για τα υψομετρικά θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, ανοίγοντας τον δρόμο στη δημοπράτηση των έργων. Γι' αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Α. Σάντης, σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου και να παρευρεθεί στην συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα (3/2). Πιστεύουν ότι το αργότερο σε δυο μήνες θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι δυνατόν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σημειωτέον ότι ο λόγος γίνεται για ό,τι προβλέπεται σύμφωνα με το ειδικό χωρικό Σχέδιο να κατασκευασθεί επί του εδάφους αφού το καταφύγιο τουριστικών σκαφών περιλαμβάνεται στη β' φάση των εργασιών. Ενδιαφέρον προκαλεί η αποκάλυψη των ανθρώπων της εταιρείας ότι δηλ. η μικρή μαρίνα υπήρξε απαίτηση των Υπηρεσιών της Πολιτείας, προκειμένου να περιληφθεί στην επένδυση και όχι επιλογή της NCH.

Υπενθυμίζεται ότι διερευνήθηκε εμμέσως η πιθανότητα αντί της «εκ βάθρων» κατασκευής στο ανατολικό μέτωπο του Ερημίτη, οι εργασίες να γίνουν στο λιμανάκι του Αγ. Στεφάνου. Διερεύνηση που συνάντησε την σθεναρή άρνηση των επαγγελματιών της περιοχής. Εκτοτε εκκρεμεί και παραπέμπεται σε ευθετότερο χρόνο.
Πάντως και εφόσον οι εξελίξεις δικαιώσουν τις προσδοκίες της εταιρείας, σκοπεύει τη μεταφορά της έδρας της από την Αθήνας στην Κέρκυρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ