Οι Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων για τα περιηγητικά ανοιχτού τύπου

Οι Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων για τα περιηγητικά ανοιχτού τύπου

Ικανοποίηση για τις θέσεις του Συλλόγου Κατοίκων Παλαιάς Πόλης, αλλά και για την παρέμβαση του Βουλευτή Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρου Αυλωνίτη

22
Ιανουαρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας, με την οποία εκφράζεται η ικανοποίηση για το πρόσφατο δελτίο Τύπου του Συλλόγου Κατοίκων Παλαιάς Πόλης -όπως και της επίστολης παλαιότερα του Συλλόγου San Giacomo- αλλά και για την παρέμβαση του Βουλευτή Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέκου Αυλωνίτη, αναφορικά με την περιήγηση εντός πόλης των ανοιχτού τύπου λεωφορείων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή το πρόσφατο δελτίο τύπου του συλλόγου κατοίκων παλιάς πόλης για τα ανοιχτού τύπου λεωφορεία αστικής περιήγησης αλλά και της παλαιότερης επιστολής των Συλλόγου San Giancomo, όπως και της παρέμβασης του βουλευτή Κου Αυλωνίτη Αλέκου σχετικά με αυτά, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Την ικανοποίηση μας που και άλλοι σημαντικοί, κοινωνικοί φορείς της πόλης κατάλαβαν την επώδυνη επιβάρυνση που δημιουργούν στο νησί αλλά και στην τοπική οικονομία και παρεμβαίνουν δυναμικά.

2. Τις ευχαριστίες μας στον βουλευτή Κέρκυρας Κον Αυλωνίτη Αλέκο για την τεκμηριωμένη παρέμβαση του στη διαβούλευση επί του νέου νομοσχεδίου. Πράγματι οι τοπικές κοινωνίες (τα Δημοτικά Συμβούλια) πρέπει να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην αδειοδότηση τέτοιων πούλμαν, επειδή αυτοί γνωρίζουν καλλιτερα από τον καθένα τις ιδιαιτερότητες των πόλεων.

Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στην περίπτωση της Κέρκυρας η δρομολόγηση είκοσι και πλέον τέτοιων πούλμαν δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του κενού του υπάρχοντος νόμου, αφού ως γνωστόν ο ίδιος νόμος ισχύει για όλη την Ελλάδα αλλά μόνο 2 παρόμοια πούλμαν αδειοδοτήθηκαν σε άλλους νομούς / νησιά με παρόμοιο μέγεθος με την Κέρκυρα (πχ Ρόδος).

Οι ευθύνες της Αυτοδιοίκησης εδώ, και για πράξεις και για παραλείψεις της, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Γι' αυτό για άλλη μια φορά την καλούμε σε ενεργή ορθή παρέμβαση αναφορικά με τη διαμόρφωση του υπό συζήτηση νομοσχεδίου. Επίσης την καλούμε σε παρέμβαση, επιτέλους, προς τα αρμόδια Υπουργεία με σκοπό την αποκατάσταση των μη ορθών πράξεων και παραλείψεών της που συνέτειναν στην έκδοση και διατήρηση των αδειών των εν λόγω λεωφορείων (για τις οποίες έχουμε
υποβάλει προς αυτήν πολλά και αναλυτικά υπομνήματα).

3. Επίσης, αρκεί κανείς να διαθέτει τον στοιχειώδη νου για να αντιληφθεί ότι η πλεονεκτική τους αφετηρία κάτω από τα κρουαζιερόπλοια εκτός των άλλων, είναι που τα καθιστά βιώσιμα.

4. Να διευκρινίσουμε για μία ακόμη φορά ότι τα πούλμαν αυτά εξυπηρετούν ταχτικές γραμμές, δηλαδή έχουν αφετηρία, τερματισμό, πυκνότητα δρομολογίων και κόμιστρο σε αντίθεση με τα κοινά τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. που εξυπηρετούν έκτακτες γραμμές, δηλαδή εισέρχονται στην πόλη όποτε χρειασθεί π.χ. αφίξεις-αναχωρήσεις πελατών ξεν/χείων, εξυπηρέτηση πελατών κρουαζιερόπλοιων
κ.α.»