Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και δεύτερο κλειστό και προπονητικό κέντρο στα Γιάννενα υποσχέθηκε ο Αυγενάκης

Γιάννενα
20 Ιανουαρίου 2020 / 12:47

Στο προσκήνιο παραμένει το «σενάριο» της μεταφοράς στην πρωτεύουσα της Ηπείρου του κλειστού γυμναστηρίου του Ελληνικού

ΓΙΑΝΝΕΝΑ.  Προ των πυλών φαίνεται πως είναι πλέον η δημιουργία ενός ακόμα -του δεύτερου- κλειστού γυμναστηρίου υψηλών προδιαγραφών στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και αυτή ενός σύγχρονου αθλητικού προπονητικού κέντρου για αθλήματα κλειστού τύπου, όπως είναι το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ.

Αυτό προκύπτει από τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και στο περιθώριο της κοπής της πίτας του ΠΕΑΚΙ.



Στο τραπέζι έπεσε εκ νέου η παλαιότερη πρόταση για μεταφορά και τοποθέτηση στα Γιάννενα του κλειστού γυμναστηρίου του Ελληνικού, με τον Υφυπουργό να σημειώνει ότι μεταξύ αυτής της πρότασης κι εκείνης που περιλαμβάνει δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Γιάννενα, θα προτιμηθεί η οικονομικότερη -άρα και πλέον συμφέρουσα- λύση.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, εξάλλου, ήταν ιδιαίτερα θετικός στην πρόταση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για μετατροπή ενός παλαιού κτιρίου της Αγροτικής Τράπεζας στην περιοχή των Σεισμόπληκτων σε αθλητικό προπονητικό κέντρο για αθλήματα σάλας, όπως μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ.

«Τέτοιες ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και εύκολα» υπογράμμισε με νόημα ο Υφυπουργός Αθλητισμού εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι μπορούν να βρεθούν τα χρήματα για μία τέτοια παρέμβαση.

«Άκουσα πριν τα όσα περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, ένας άνθρωπος που δουλεύει σκληρά και αποτελεσματικά. Μου είναι αδιανόητο να αρνηθώ αίτημα που μου έρχεται από τον Αλέκο Καχριμάνη. Θα ήταν άλλωστε έγκλημα για τον άνθρωπο που μίλησα με τα καλύτερα λόγια και προεκλογικά, να μην συνεργαστώ μαζί του», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, για να προσθέσει:

«Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, σας μίλησε λίγο νωρίτερα για μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, που τέτοιες υπάρχουν δεκάδες σε όλη την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος πως θα βρούμε τα χρήματα και τον τρόπο, γιατί είναι περίοδος που πρέπει να κάνουμε συνδυαστικές ενέργειες. Η πρότασή σας είναι απολύτως ορθή και θα υποστηριχθεί σε μέγιστο βαθμό και είμαι βέβαιος πως θα την καταφέρουμε».

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον χαιρετισμό του είχε αναφέρει και τα εξής:

«Στις 17 Μαίου, είχα στείλει την μελέτη για το μεγάλο Κλειστό της πόλης, στο υπουργείο και στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, όπως μου ζητήθηκε. Μόλις παρέλαβαν την μελέτη μας απαντήθηκε πως δεν μπορεί να γίνει το Γυμναστήριο με το σύστημα μελέτη – κατασκευή, και πρέπει να γίνει με αναλυτικό προϋπολογισμό. Το πράξαμε και αυτό με την υπηρεσία μας και βγήκε ένα κόστος περίπου 9 εκ. ευρώ. Κατόπιν είδαμε πως υπάρχουν τα δυο Κλειστά στο Ελληνικό και ζητήσαμε ότι εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος, διότι μας είχαν πει μετά τις εκλογές θα γίνουν όλα, να έρθει ένα από τα δυο. Χαίρομαι που είπατε κ. υπουργέ, πως εάν βγαίνει οικονομικά θα  πάρουμε ένα από τα δυο, αλλιώς η ίδια η μελέτη που έχουμε έτοιμη, και έχουμε συνεργαστεί και με τον Δήμαρχο κ. Ελισάφ, για τον χώρο στα Καρδαμίτσια, για να μπορέσει να μπει εκεί το Κλειστό».


με πληροφορέις από epiruspost.gr  και  epirusgate.blogspot.com