Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα: «Να φτιάξουμε κι εμείς το δικό μας πρόγραμμα διαχείρισης προορισμού»

Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη
09 Ιανουαρίου 2020 / 13:01

«Θα εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη δική μας πολιτική διαχείρισης προορισμού και παράλληλα θα μας παρουσιάσουν έναν οδηγό για να φτιάξουμε το δικό μας πρόγραμμα διαχείρισης...» υπογράμμισε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση κομβικής σημασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Παρουσίαση «Πιλοτικού Προγράμματος Διαχείρισης Προορισμών», διοργανώνει, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και το Υπουργείο Τουρισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2) από τις 10 π.μ. – 1 μ.μ.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα με την ολοκλήρωση της κατάρτισης δύο σχεδίων διαχείρισης προορισμού (Destination Management Plans) για την Ρόδο και την Σαντορίνη, καθώς και ενός οδηγού προετοιμασίας (Guide to Destination Management Planning) για την ανάπτυξη αντίστοιχων σχεδίων σε άλλους προορισμούς της χώρας.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκροπούλου ήλθε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής  Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Αθήνα, με στόχο τη συνεργασία και υποστήριξη της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας στα Ιόνια Νησιά.

«Μαζί με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Αλέξανδρο Αλεξάκη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέσω της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης  και Ανάπτυξης επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που έχουν από την προετοιμασία μιας περιοχής για να γίνει ένα σύγχρονος τουριστικός προορισμός.

Από την παρουσίαση θα εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη δική μας πολιτική διαχείρισης προορισμού και παράλληλα η Τράπεζα θα μας παρουσιάσει έναν οδηγό για να φτιάξουμε το δικό μας πρόγραμμα διαχείρισης. Είναι μια κομβικής σημασίας εκδήλωση και θα αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο από τους τουριστικούς φορείς στα Ιόνια Νησιά, κυρίως στην Κέρκυρα, όπου θα γίνει η εκδήλωση, και από επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού με την ευρεία έννοια, όπως επίσης από θεσμικούς φορείς και από Δημοτικές αρχές»
, επισήμανε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TEAM Tourism Consulting Δρ.Roger Carter, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yellow Railroad Ltd Tom Buncle και ο διευθυντής Έρευνας στην εταιρεία Toposophy Δρ. Πανταζής Πάστρας. Στην εκδήλωση την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Μαλτέζος, Principal Banker του τομέα Ακινήτων και Τουρισμού.

Η Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι προγραμματίζεται και νέα εκδήλωση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την παρουσίαση προγράμματος συνεργασίας και υποστήριξης της εξωστρέφειας και της εξαγωγικής ικανότητας των επιχειρήσεων.

«Πέρα από τον τουρισμό έχουμε κι άλλες επιχειρήσεις που θέλουμε να στηρίξουμε  στην Περιφέρειά μας που έχουν να κάνουν με την παραγωγική διαδικασία, είτε στον αγροτικό τομέα  είτε στον τομέα της μεταποίησης, αλλά και την ανάγκη να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών να δραστηριοποιηθούν και να ευημερήσουν στον τόπο μας. Ο νέος χρόνος που ξεκινάει είναι για εμάς στον αστερισμό της ενίσχυσης της οικονομίας», τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Όπως επισήμανε, στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο μνημόνιο συνεργασίας με την Enterprise Greece με στόχο την ανάδειξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην παγκόσμια επιχειρηματική αγορά ως επιχειρηματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, την ενίσχυση της διεθνοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ιόνιας Γης, μέσω της από κοινού εκπόνησης μελετών, ερευνών και εφαρμογής προγραμμάτων και υποστήριξης της διεθνούς παρουσίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 / 01 / 2020

09.30 – 10.00  Προσέλευση – εγγραφή

10.00 – 10.10  Έναρξη Κράτσα Ρόδη — Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάκης Αλέξανδρος — Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

10.10 – 10.15  Συνοπτική παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος και των στόχων της συνάντησης

10.15 – 10.25  Ρόλος και δομή ενός σχεδίου διαχείρισης προορισμού

10.25 – 10.45  Βασικά ζητήματα σε σχέση με την εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης προορισμού

10.45 – 11.20  Πλάνο εργασιών για την εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης προορισμού

11.20 – 11.30  Θέματα προς συζήτηση

11.30 – 11.45  Διάλειμμα

11.45 – 12.30  Ανοιχτή και διαδραστική συζήτηση για τα κύρια ζητήματα της διαχείρισης προορισμού στα νησιά του Ιονίου

12.30 – 12.50  Προσδιορισμός βασικών παραμέτρων και θεματολογίας για τη διαχείριση του προορισμού στα νησιά του Ιονίου

12.50 – 13.00  Σύνοψη συμπερασμάτων και κλείσιμο της συνάντησης.