Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο (video)

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο (video)

Ο 22χρονος Αμερικανός φοιτητής είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου το καλοκαίρι 2017 στον Λαγανά

08
Ιανουαρίου / 2020

ΠΑΤΡΑ.  Στις 13 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών για την υπόθεση του θανάτου του αμερικάνου πολίτη, Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης, όμως διεκόπη λόγω κωλύματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, αλλά και της απουσίας μαρτύρων.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αδικοχαμένου νέου οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ για να παραστούν στη δίκη.

Η υπόθεση έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ο αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, κατόπιν σχετικής αίτησης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή για τους επτά από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους εννέα κατηγορουμένους για τον θάνατο του Μπακάρι Χέντερσον.

Οι έξι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση από 5 έως 15 χρόνια, αλλά όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Οι υπόλοιποι τρεις είχαν κριθεί αρχικά ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά τελικά απαλλάχτηκαν της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Υπενθυμίζουμε ότι  ο 22χρονος Μπακαρί Χέντερσον έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2017 στο Λαγανά της Ζακύνθου αφότου ξυλοκοπήθηκε άγρια μετά από καβγά σε μπαρ του νησιού.


πηγή:  Altsantiri.gr  /  video:  Ionian Channel