Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πορεία προς τον Βοριά»: Αιχμηρή ανακοίνωση κατά Μαχειμάρη

«Τραβέρσο - Πορεία προς το Βοριά»
14 Δεκεμβρίου 2019 / 18:32

«Η επιτυχία του έργου της Δημοτικής Αρχής στο νέο Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας, δεν θα μετρηθεί μόνο σε χιλιόμετρα και κυβικά μπετόν, αλλά στα θέματα της κοινωνικής ζωής και συμπεριφοράς, κάτι που η προσωπική στάση του δημάρχου υπονομεύει»

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζονται κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας κι εν γένει της λειτουργίας του σώματος, εξέδωσε η παράταξη «Τραβέρσο ανάποδο - Πορεία προς τον Βοριά» με επικεφαλής τον Σωκράτη Τρύφωνα.

Αναλυτικά:

«Παρατηρήσεις επί της συνεδρίασης  και εν γένει της λειτουργίας του ΔΣ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

1. Συστηματικά και σε κρίσιμα θέματα, δεν υπάρχουν εισηγήσεις ιδιαίτερα σε θέματα που εισηγείται ο δήμαρχος. Χαρακτηριστικότερο στην τελευταία συνεδρίαση απουσίαζαν εισηγήσεις για σοβαρά θέματα όπως η κατανομή ποσού
2.000.000€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Οι δε δικαιολογίες του δημάρχου ήταν τουλάχιστον αστείες. Δεν έχει θεσπιστεί εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, κάτι που αφορά τόσο την πρακτική και τη δημοκρατική λειτουργία του σώματος και αφήνει στο δήμαρχο περιθώρια κάθε είδους αυθαιρεσιών.

2. Ο δήμαρχος απαξιώνει  όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτώντας να ψηφιστούν θέματα χωρίς εισήγηση,  αλλά και τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους, ακόμα και της συμπολίτευσης, που μέσα στα πλαίσια του ελέγχου όπως έχουν υποχρέωση, εκφράζουν την γνώμη τους.  Με προσωπικές επιθέσεις, ειρωνείες, που υποβαθμίζουν το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη λειτουργία του προεδρείου, με μεθόδους και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και καταστάσεις.

3. Με αφορμή θέμα που έθεσε η ΛΑΣΥ για τον απαράδεκτο τρόπο που ο δήμαρχος επεμβαίνει σε θέματα αδειών του προσωπικού,  καταφέρθηκε με απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς, ύβρεις και  ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον εργαζομένων που διεκδικούσαν τις άδειές τους, στοχοποιώντας τους και προσπαθώντας να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους αλλά και απαξίωση απέναντί τους.

4. Κωλυσιεργεί και υπεκφεύγει με αστήριχτες αιτιολογίες την υλοποίηση αποφάσεων, τις οποίες στρεβλώνει, όπως η ίδρυση ειδικού σχολείου, κάτι που κινδυνεύει να μη γίνει λόγω προθεσμιών.

5. Η εισήγηση για την ίδρυση  διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, που ψηφίστηκε, δεν συνάδει με τον ανάγκη για περίθαλψη και την ευζωία των ζώων ούτε καλύπτει τις ανάγκες όλου του νησιού. Το δε ποσό των 900.000 περίπου ευρώ που θα διατεθεί θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες με έναν καλύτερο και επαρκή σχεδιασμό.

Ο εκπρόσωπος της «Πορείας προς το Βοριά» εξέφρασε ένσταση για τη συγήτηση των θεμάτων που δεν δόθηκαν εισηγήσεις τα οποία αναβλήθηκαν και αποχώρησε αργά, μετά το τέλος της συνεδρίασης κατά τη διάρκεια μιας εκτός διαδικασίας ενημέρωσης του δημάρχου για το θέμα των απορριμμάτων κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει συζητηθεί επίσημα στο Δημοτικό συμβούλιο!

Η επιτυχία του έργου της Δημοτικής Αρχής στο νέο Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας, δεν θα μετρηθεί μόνο σε χιλιόμετρα και κυβικά μπετόν, αλλά στα θέματα της κοινωνικής ζωής και συμπεριφοράς, κάτι που η προσωπική στάση του δημάρχου υπονομεύει».