«Βέλη» Αυλωνίτη σε Θεοδωρικάκο για «κράτος ρουσφετιού & λογικές ΕΡΕ»

«Βέλη» Αυλωνίτη σε Θεοδωρικάκο για «κράτος ρουσφετιού & λογικές ΕΡΕ»

«Αν νομίζουν κάποιοι δήμαρχοι, ταυτιζόμενοι με το κυβερνών κόμμα και χαριεντιζόμενοι και φωτογραφιζόμενοι μαζί τους, ότι κάτι θα "τσιμπήσουν", κάνουν λαθος. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει την δική της ανεξάρτητη πορεία...» υπογραμμίζει ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

13
Δεκεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Να πάρει θέση καλεί την Αυτοδιοίκηση ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, να καταργήσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», αλλά και ν' αναθέσει την διεύθυνση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στον νομικό του σύμβουλο και τον διευθυντή του γραφείου του. 

Ο Βουλευτής Κέρκυρας -με τοποθέτησή του στα social media- υπογραμμίζει ότι ο Υπουργός συγκεντρώνει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία υποχρεώνοντας όλους τους δημάρχους να «περνούν από το γραφείο του για να βρουν πόρους για έργα υποδομής».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη:

«Η Αυτοδιοίκηση μας πρέπει να πάρει θέση.

ΒΓΑΛΜΕΝΗ από τις καλύτερες παραδόσεις του κράτους του ρουσφετιού η πρακτική του Τ. Θεοδωρικάκου απέναντι στους δήμους.

Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καταργώντας το πρόγραμμα«Φιλόδημος»που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο προέβλεπε χρηματοδότηση των έργων με αντικειμενικά κριτήρια και τεχνική αξιολόγηση.

Συγκεντρώνει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στα χέρια του, ώστε οι δήμαρχοι να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από το γραφείο του αν θέλουν να βρουν τους πόρους για ένα έργο υποδομής.Και ταυτόχρονα επιδεικνύει σπίστευτο θράσος στη Βουλή μιλώντας για «τζάμπα μαγκιές» του ΣΥΡΙΖΑ και παραποιώντας ασύστολα την αλήθεια.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ η λογική της ΕΡΕ. Όταν κριτήριο για τη χρηματοδότηση των δήμων ήταν η πίστη και η προσήλωσή τους στο κόμμα. Και, ακόμα περισσότερο, η σχέση αλληλεξάρτησης με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος ισχυροποιούσε, με την εν λευκώ διαχείριση των πόρων,την πολιτική του θέση.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που, μετά τον ξαφνικό θάνατο του προγράμματος «Φιλόδημος», οι δήμαρχοι ξεσηκώθηκαν για δεύτερη φορά με την απόφαση του Τ. Θεοδωρικάκου να αναθέσει τη διεύθυνση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στον νομικό του σύμβουλο και τον διευθυντή του γραφείου του αφού προηγουμένως συγκέντρωσε υπό τον έλεγχο του υπουργείου του τη διαχείριση όλων των αναπτυξιακών και ειδικών προγραμμάτων των ΟΤΑ.

ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ εχθές. Προχθές η κυβέρνηση, με ειδικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, φρόντισε να παρακάμψει το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις της Enterprise Greece και της ΕΑΒ. Οι άριστοι ξαναστήνουν τους διορισμούς με ρουσφέτια και το πελατειακό κράτος, με την κάλυψη των ΜΜΕ.

Αν νομίζουν κάποιοι δήμαρχοι, ταυτιζόμενοι με το κυβερνών κόμμα και χαριεντιζόμενοι και φωτογραφιζόμενοι μαζί τους, ότι κάτι θα "τσιμπήσουν", κάνουν λαθος.

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει την δική της ανεξάρτητη πορεία. Οι αυτοδιοικητικοί της Κέρκυρας πρέπει να πουν την άποψη τους».