Κατέληξε το κοριτσάκι από την Κέρκυρα που νοσηλευόταν στην Πάτρα - Δωρίζονται τα όργανά του

Κατέληξε το κοριτσάκι από την Κέρκυρα που νοσηλευόταν στην Πάτρα - Δωρίζονται τα όργανά του

Είχε διακομιστεί εκτάκτως στην Εντατική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με συμπτώματα σηψαιμικού σοκ - Οι γονείς θα δωρίσουν τα όργανά του

13
Δεκεμβρίου / 2019

ΠΑΤΡΑ.  Δεν τα κατάφερε το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι, το οποίο προ δεκαημέρου είχε διακομιστεί εσπευσμένα από την Κέρκυρα στο Νοσοκομείο Πατρών και συγκκεριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, το κοριτσάκι έχασε τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε.

Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα 24ωρα, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η υγεία του παιδιού φάνηκε να σταθεροποιείται και το ίδιο να ξεπερνά τον κίνδυνο, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η παιδίατρος - Α' Επιμελήτρια Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, Χρυσούλα Μαραγκού, «σημειώθηκε μία επιπλοκή στην υγεία του και το παιδί υπέστη εμβολικό επεισόδιο με συνέπεια να χάσει τη ζωή του».

Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι, το οποίο δεν είχε εμβολιαστεί, είχε εισαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου και οι θεράποντες ιατροί, όταν διέγνωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να το σταθεροποιήσουν, καθώς δεν έβρισκαν ούτε τον παλμό της καρδιάς του.

Την ίδια ημέρα το παιδί διεκομίσθη από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς λόγω κακοκαιρίας κατέστη αδύνατη η μεταφορά του με αεροσκάφους C-130, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου.

Εκεί οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή και να σώσουν τα ζωτικά όργανά του μετά το σοβαρό σηψαιμικό σοκ που υπέστη από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.

Άξια αναφοράς και θαυμασμού η στάση ζωής από τους γονείς του άτυχου κοριτσιού, οι οποίοι επέλεξαν να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους τους δια μέσω της δωρεάς των οργάνων της κορούλας τους.

Η παιδίατρος - Α' Επιμελήτρια Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, Χρυσούλα Μαραγκού, επιβεβαίωσε πως -μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με το Νοσοκομείο Πατρών- «οι γονείς του βρήκαν το ψυχικό σθένος να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη για να παραμείνουν στη ζωή».

Σύμφωνα με την κα Μαραγκού, «τα ιατρικά αποτελέσματα για τα αίτια της μεταβολής της κατάστασης του κοριτσιού είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα εξετάζει η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Πάτρας που ανέλαβε αυτό το δύσκολο ιατρικό περιστατικό».

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει, ήδη, ενημερωθεί, ενώ και από το Νοσοκομείο της Πάτρας έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, με αποτέλεσμα ο «μηχανισμός» του ιδρύματος να βρίσκεται εν αναμονή των κλιμακίων από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού προκειμένου να γίνει η παράδοση των οργάνων.