Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας ενημέρωσε ο απερχόμενος Σπύρος Ασπιώτης

ΦΟΔΣΑ
10 Δεκεμβρίου 2019 / 13:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενημέρωση στο νέο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) έκανε σήμερα ο απελθών Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρος Ασπιώτης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Κορακιανίτης.

Ο Σπύρος Ασπιώτης, ενημέρωσε για τις δράσεις και τις ενέργειες βελτίωσης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου καθώς και για τις εξελίξεις εως σήμερα στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
Στον απολογισμό δράσεων που παρέδωσε στα μέλη του ΦΟΔΣΑ, αναφέρονται τα έργα και οι εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και οι νέες αδειοδοτήσεις στο Τεμπλόνι.

Μιλώντας στο enimerosi.com, τόσο ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης όσο και ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, είπαν ότι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία πριν υπογράψουν στην παραλαβή. Ομοίως και ο αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Χρύσανθος Σαρλής, χαρακτήρισε τη συνεδρίαση "οιονεί" παράδοση-παραλαβή, καθώς δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος, ώστε να γίνει ουσιαστική παραλαβή ενός τόσο σημαντικού φορέα.

Θα ακολουθήσει λεπτομερής ενημέρωση, όπως προβλέπεται από τον νόμο, και οι υπογραφές για την κατά τον νόμο παράδοση - παραλαβή θα "πέσουν" σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ. 

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ ανέφερε: «Τέλος εποχής, μια εποχή δύσκολη, ζόρικη, κατά την οποίαν μπήκε ο θεμέλιος λίθος που θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα πολλά χρόνια στο νησί.
Εν συντομία: Το πρώτο πράγμα είναι ότι εμείς τολμήσαμε να αλλάξουμε το μοντέλο διαχείρισης, πήγαμε στην ενδιάμεση διαχείριση, που είναι μια μορφή ολοκληρωμένης διαχείρισης, πριν το εργοστάσιο.
Το δεύτερο πράγμα που πετύχαμε είναι ότι οι εγκαταστάσεις που τόσα χρόνια λίμναζαν και δεν ήταν σε λειτουργία, όπως ο βιολογικός, το βιοαέριο, σήμερα δουλεύουν με απίστευτα καλά αποτελέσματα.
Επίσης θέλω να αναφερθώ σε ένα πολύ μεγάλο έργο που είναι η αποκατάσταση των τριών κυττάρων του ΧΥΤΑ, ένα έργο που θα θεραπεύσει όλη αυτήν την κακή εικόνα στο χώρο. Αγοράσαμε το οικόπεδο και Αδελφάτων και των 52 στρεμμάτων.
Επίσης διεκδικήσαμε και εντάξαμε το μεγάλο φαραωνικό έργο του εργοστασίου της ολοκληρωμένης διαχείρισης με 100% δημόσια χρηματοδότηση».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.