Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και κάλεσμα για ανασυγκρότηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από Βίτσα, Κοκκινοβασίλη & Αυλωνίτη (photos)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και κάλεσμα για ανασυγκρότηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από Βίτσα, Κοκκινοβασίλη & Αυλωνίτη (photos)

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ο πρώην Υπουργός, Δημήτρης Βίτσας κατά την ομιλία του το απόγευμα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου στην εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με θέμα «Η Αριστερά του παρόντος και του μέλλοντος» και παρουσία αρκετών επιφανών εκπροσώπων της Αριστεράς στην κερκυραϊκή πολιτική σκηνή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο της Κερκυρας, η εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με κεντρικούς ομιλητές τον Δημήτρη Βίτσα και τον Χρήστο Κοκκινοβασίλη.

08
Δεκεμβρίου / 2019

Το «παρών» στην εκδήλωση, τον συντονσιμό της οποίας είχε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ξενοφών Βλάχος, έδωσαν μέλη του κόμματος στο νησί των Φαιάκων, ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α / Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, αρκετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄και Β' Βαθμού, ο επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία» στον Δήμο Κερκυραίων & Διαποντίων, Γιώργος Καρύδης, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Χρήστος Μωραΐτης, ο πρώην Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Παυλίδης, ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας.

Δημήτρης Βίτσας, Χρήστος Κοκκινοβασίλης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης οι ομιλητές της εκδήλωσης με θέμα την Αριστερά

Ο εκ των Αντιπροέδρων της Βουλής και διατελέσας Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την στελέχωση του κράτους, δηλώνοντας πως τα κριτήρια ήταν καθαρά κομματικά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις περιπτώσεις Διαματάρη και Πατέρα ως τις πλέον χαρακτηριστικές για την αντίληψη που διακατέχει τη κυβέρνηση.Παράλληλα ο Δημήτρης Βίτσας έκανε κριτική στη κυβέρνηση για τη διαχείριση του λιμανιού της Κέρκυρας τονίζοντας ότι και σε άλλες περιπτώσεις, όπως η ΔΕΗ, προχωράει σε Ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων επιχειρήσεων.

«Η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της στο προσφυγικό καλλιεργεί την ξενοφοβία, και η κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.Το στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας -άλλοτε Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- Χρήστος Κόκκινοβασίλης, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη αλλάξει τη στάση της σε σχέση με τη προεκλογική της ρητορεία, καθώς έκανε στροφή 180 μοιρών  σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως το προσφυγικό και η συμφωνία των Πρεσπών.Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέκος Αυλωνίτης, μίλησε για αλαζονεία της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «απέκτησαν ένα μπόι που δεν τους αναλογεί».

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης αναφέρθηκε και στην συνταγματική αναθεώρηση τονίζοντας πως ο πυρήνας του συντάγματος εκπλήγη ανεπανόρθωτα και πως η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας υποβαθμίζει το ρόλο του θεσμού.Ο χαρακτήρας του κόμματος στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης

Κάλεσμα στον κόσμο, που συμφωνεί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να ενταχθεί στο κόμμα, απηύθυνε ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να απευθυνθεί κυρίως σε ενεργούς πολίτες και στη νέα γενιά.

Ο Δ' αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου έκανε, εξάλλου, την αυτοκριτική του τονίζοντας πως στο παρελθόν έγιναν λάθη και ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να διδαχθεί απο αυτά στη πορεία του προς το Συνέδριο δημιουργώντας παράλληλα μια ειλικρινή σχέση με την κοινωνία και τους πολίτες.Ο Χρήστος Κόκκινοβασίλης, από τη δική του πλευρά, μίλησε για τον χαρακτήρα του κόμματος, τονίζοντας πως η ανασυγκρότηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να έχεις ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός προοδευτικού, πατριωτικού και σύγχρονου κόμματος.

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, τέλος, δήλωσε πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να συγκροτηθεί ως κόμμα που θα απευθύνεται από την Κεντροαριστερά έως την Κομμουνιστική Αριστερά.

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων πραγματοποιήθηκε κύκλος ερωτήσεων με τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ν' αναφέρονται μεταξύ άλλων και στη πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση, όπως και στον χαρακτήρα που καλείται πλέον να οικοδομήσει το κόμμα.


Ρεπορτάζ:  Βαγγέλης Καποδίστριας