ΛΑ.ΣΥ.: «Κλειστή κάστα τα Αδελφάτα - Ν΄ αλλάξει το καταστατικό»

ΛΑ.ΣΥ.: «Κλειστή κάστα τα Αδελφάτα - Ν΄ αλλάξει το καταστατικό»

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη ΛΑ.ΣΥ. είναι η αλλαγή του καταστατικού των Αδελφάτων και ο έλεγχος της λειτουργίας τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν υφίσταται

01
Δεκεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Κέρκυρας και των Διαποντίων, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων στα Αδελφάτα Γηροκομείου και Ορφανοτροφείου, αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωση της «ΛΑ.ΣΥ.», η οποία υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους, Γιάννη Μπορμπότη, Γιάννη Πιέρη και Μυρσίνη Χαραλάμπους, αναφέρονται τα εξής:

«Θεωρούμε ότι είναι οξύμωρο αλλά και πολιτικά λάθος, ένα σώμα όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να εκλέγει κάποιο Διοικητικό Συμβούλιο και στην συνέχεια να μην έχει καμία επαφή μαζί του.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, μέχρι τώρα, τα Δημοτικά Συμβούλια ψήφιζαν για τα δύο ΔΣ των Αδελφάτων και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τη δράση τους, δεν έχει έρθει ποτέ στα Δημοτικά Συμβούλια ένας απολογισμός πεπραγμένων, οι προϋπολογισμοί κλπ.

Στην Κερκυραϊκή κοινωνία υπάρχει η αντίληψη ότι τα Αδελφάτα αποτελούν μια κλειστή κάστα όπου κανείς από έξω δεν ξέρει τι γίνεται. Η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενίσχυσε αυτή την αντίληψη.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει αυτό να αλλάξει το επόμενο διάστημα. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η διαδικασία για την αλλαγή του καταστατικού σε ένα πιο σύγχρονο από αυτό που ισχύει τώρα και είναι του 1933!!!

Μέσα από τις αλλαγές αυτές να προβλέπεται ο τακτικός έλεγχος των Αδελφάτων από Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο για παράδειγμα:
Πως λειτουργούν τα 2 ιδρύματα (άτομα που φιλοξενούνται, αριθμός εργαζόμενων, ανάγκες, προσλήψεις, εργασιακές σχέσεις κλπ).
Ποια είναι η περιουσία των Αδελφάτων και πως αυτή αξιοποιείται.
Ποιοι είναι οι προϋπολογισμοί και οι ισολογισμοί των ΔΣ.
Ποιοι είναι οι οφειλέτες από ενοίκια και χρήση της περιουσίας».