Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λα.Συ: Η συζήτηση για τα απορρίμματα δεν ήταν ουσιαστική, απλώς «βολική»!

απορρίμματα
27 Nov 2019 / 11:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα δικά της συμπεράσματα ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο για τα απορρίμματα.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

Συζήτηση για τα απορρίμματα ή αλλιώς η μπάλλα στην εξέδρα!

Και όμως η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων προσφέρεται για ορισμένα συμπεράσματα:

1. Η νέα δημοτική δεν έχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

2. Υπάρχει υποτίμηση προς τον κερκυραϊκό λαό και το δημοτικό συμβούλιο.

3. Τα βήματα της δημοτικής αρχής καθορίζονται από άνωθεν κυβερνητικές και επιχειρηματικές εντολές.

Αν και υπήρχε τόσος χρόνος προετοιμασίας από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής, αν και τα ερωτήματα ήταν γνωστά και εύλογα… η κ. Δήμαρχος επέλεξε να έρθει σε μία τόσο σοβαρή και πολυαναμενόμενη συζήτηση χωρίς εισήγηση(!), χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ευθύνη. Αναλώθηκε σε περιγραφές και εκθέσεις ιδεών.
Απαριθμήθηκαν βλάβες μηχανημάτων, η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, η τραγική κατάσταση στα συνεργία κλπ, που θύμιζαν Νικολούζο όταν και εκείνος περιέγραφε αντίστοιχα προβλήματα.
Αραδιάστηκαν νόμοι, προγράμματα και εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι σε μία προσπάθεια εντυπωσιασμού λες και είχαμε και πάλι προεκλογική περίοδο, λες και διαβάζαμε τεχνικά εγχειρίδια.

Από τις «ενδιαφέρουσες» στιγμές της συνεδρίασης ήταν όταν από κοινού οι παρατάξεις της κ. Υδραίου, του κ. Καλούδη και του κ. Σαρλή (η συνεργασία τους φαίνεται να ωριμάζει από συνεδρίαση σε συνεδρίαση) «έστησαν» το παιχνίδι ώστε να μη γίνουν ερωτήσεις μετά την εισήγηση της κ. Δημάρχου! Προσάρμοσαν τον κανονισμό στα μέτρα τους, για να μην υπάρξει πίεση για απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν το κόστος μεταφοράς, την ιδιωτικοποίηση, τα δέματα, τη Λευκίμμη, κ.α. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους μεταφέρθηκαν για μετά τα μεσάνυχτα! Είναι η πρώτη φορά που σε συνεδρίαση μετά από οποιαδήποτε εισήγηση για οποιοδήποτε θέμα δεν ακολουθεί κύκλος ερωτήσεων… Τυχαίο;
Με αυστηρό ύφος της Δημάρχου, απαγορεύτηκε ερώτηση για το εργοστάσιο αφού η δημιουργία του, όπως είπε, ήταν απόφαση που πήρε η Δημοτική Αρχή Νικολούζου! Δηλαδή έχει τα ίδια χαρακτηριστικά; Αναφέρεται στα ίδια ποσοστά ανακύκλωσης και τότε και τώρα;

Το «παλιό» που εμφανίστηκε «ως νέο» ήταν η δήλωση του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γ. Σερεμέτη ότι θα ιδιωτικοποιήσει την αποκομιδή, καθώς με τα υπάρχοντα δεδομένα αδυνατεί να προχωρήσει στο μάζεμα των σκουπιδιών με επαρκή τρόπο. Επιβεβαιώνεται έτσι η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο για να προχωρήσουν με μεγαλύτερη συναίνεση στην ιδιωτικοποίηση.

Ο χαρακτηρισμός από τη Δήμαρχο ως «μια συνεδρίαση ουσιαστική, αξιοπρεπής και ήρεμη που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά» δείχνει την αντίληψη της δημοτικής αρχής αφού:
Μια συνεδρίαση που σκόπιμα εξελίχθηκε σε μονόλογους, άφησε στο σκοτάδι ουσιαστικά ζητήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν τη λες και ουσιαστική… μάλλον βολική τη λες.
Η παρουσία του κόσμου που διεκδικεί δεν κάνει μια συνεδρίαση αναξιοπρεπή. Οι διαμαρτυρίες κατοίκων από περιοχές που ταλαιπωρήθηκαν χρόνια και ταλαιπωρούνται ακόμα από τις συνέπειες της διαχείρισης (υποβάθμιση υγείας, περιβάλλοντος, καταστολή, ΜΑΤ κλπ) δεν κάνουν μια συνεδρίαση αναξιοπρεπή. Η αξιοπρέπεια των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δοκιμάζεται με τη συνέπεια λόγων και έργων και κρίνεται από το λαό.