Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ

Ιωάννινα
22 Nov 2019 / 14:19

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας στην περιοχή.

Στην συνάντηση συζήτησαν τόσο θέματα της περιοχής όσο και γενικότερα ζητήματα για την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα της αυτοδιοίκησης είναι η υποχρηματοδότηση.

Οι αρμοδιότητες που έχουν μεταβιβαστεί στους Δήμους είναι πολλές ενώ οι πόροι για να καλυφθούν οι ανάγκες που απορρέουν απ΄αυτές είναι περιορισμένοι.

Συζήτηση έγινε επίσης για το προσφυγικό και την κατάσταση στην περιοχή των Ιωαννίνων.

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δήμαρχο. Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων των Ιωαννίνων, αγωνιζόμενο για τα αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ για την επίσκεψη και την συνεργασία τονίζοντας ότι η συμβολή του για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων θα είναι χρήσιμη.

Ειδική μνεία έκανε στην γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει την Αυτοδιοίκηση και δεν επιτρέπει να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών.

Εκ μέρους του Δήμου τέθηκε επίσης το πρόβλημα της σχολικής στέγης, το οποίο είναι σοβαρό στα Γιάννενα, ενώ συζήτηση έγινε και για την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας μιας σύγχρονης υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.