Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων από την Π.Ι.Ν.

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων
18 Nov 2019 / 11:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, την προσεχή Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στην πόλη της Κέρκυρας

1. ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2019.

2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2019.

Ώρα 08:30: Έπαρση της Σημαίας στον ιστό του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης του Φρουρίου.

Ώρα 11:55: Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον Ιερό Ναό.

Ώρα 12:00: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ, ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΗΣ στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον Πρόεδρο του παραρτ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Κέρκυρας, Ταγματάρχη ε.α κ. Βασίλειο Θαλασσίδη.

Ωρα 12:30: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Βουλευτές, Δήμαρχο Κεντρ.Κέρκυρας & Διαποντίων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νησιών, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Παράρτημα Κέρκυρας, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού, Πρόεδρο Συνδέσμου Τραυματιών και Πολεμιστών Οπλιτών, Πρόεδρο Αναπήρων ειρηνικής περιόδου, Πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας.
-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Ώρα 17:00: Υποστολή Σημαίας, όπως κατά την έπαρση.