Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάτοικοι στου Κωτσέλα μαζεύουν υπογραφές για τις ακαθάριστες τάφρους

Κωτσέλα
15 Nov 2019 / 10:34

«Για πόσα χρόνια θα βλέπουν οι κάτοικοι τα σπίτια τους να πλημυρίζουν και γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις προς όποιους δεν φροντίζουν για την επίλυση των προβλημάτων;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, όπως και με κάθε κακοκαιρία, ξανάρχεται στην επικαιρότητα η χρόνια αδράνεια του Δήμου στον καθαρισμό των τάφρων και των χαντακιών, που είναι πλέον γεμάτα σκουπίδια.
Σε κάθε έντονη βροχόπτωση, τα νερά δεν έχουν δίοδο απορροής, γι΄αυτό και παράτηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι των περιοχών Αγίου Σπυρίδωνος Κωτσέλα, έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές, χωρίς να δουν αποτέλεσμα. 
Χθες εξέδωσαν ακόμα μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, την οποίαν υπογράφουν πάνω από 40 δημότες, ζητώντας τις ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου.

Η ανακοίνωση

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής και πολιτικής προστασίας  στις 14 Νοεμβρίου 2019 σχετικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων από τους πολίτες, συμφωνούμε απόλυτα.         
Οι διαμένοντες στην οδό Πολεοδόμου Σταματίου Βούλγαρη οι οποίοι πνιγήκαμε με την πρώτη και όχι τελευταία κακοκαιρία του επερχόμενου χειμώνα, κατάσταση που συμβαίνει κάθε που έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια, έχουμε την εξής ερώτηση προς τον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας.
Με τα ακαθάριστα χαντάκια, την τάφρο Κωτσέλα και την τάφρο Τσάκα που είναι αρμοδιότητα του Δήμου και παραμένουν ακαθάριστα δεκαετίες, τι θα γίνει;
Πόσες αιτήσεις από τον εξωραϊστικό και πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής και μεμονωμένων κατοίκων, που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημυρίζουν και πόσες παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τον Δήμο πρέπει να κάνουν και να μην έχουν τα αυτονόητα αποτελέσματα;
Και γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις προς όποιους δεν φροντίζουν για την επίλυση των προβλημάτων;
Δεν θέλουμε να συνηθίσουμε στην αδιαφορία του Δήμου προς την περιοχή. Δυστυχώς  ο πολίτης φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή και σεβασμό.
Ελπίζουμε ότι θα τύχουμε απάντησης και δράσης εκ μέρους του Δήμου της Κέρκυρας και εάν αυτό γίνει, τότε θα πιστέψουμε και εμείς ότι κάτι πάει να αλλάξει σε αυτόν τον Δήμο με μια καινούργια Δημοτική αρχή που θέλει να δείξει ανθρώπινη και δίκαιη συμπεριφορά.
Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων και του ΔΣ του Εξωραϊστικού και πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Σπυρίδωνος και Κωτσέλα.