Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε... Δήμαρχοι στη δύναμη πυρός της Κέρκυρας στη «μάχη» με τα απορρίμματα

Φο.Δ.Σ.Α.
15 Nov 2019 / 08:40

Υδραίου, Λέσσης, Μαχειμάρης, Τρεπεκλής και Σαρλής συνθέτουν μια δυναμική «Ομάδα Κρούσης» εντός του Φο.Δ.Σ.Α., η οποία δημιουργεί υψηλές προσδοκίες

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με τη δέουσα σοβαρότητα και ομοψυχία -και σίγουρα με τα «βαριά χαρτιά» της στο τραπέζι- θα «παραταχθεί» η Κέρκυρα στην «αναμέτρηση» με το πρόβλημα των σκουπιδιών, τώρα πλέον που όπως όλα δείχνουν το... παιχνίδι έφτασε στην τελική του «πίστα».

Η συγκρότηση ενός Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) για το Νομό Κέρκυρας, που θα μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος των απορριμμάτων -πολλώ δε μάλλον, τώρα πια που φαίνεται ότι τα χρηματικά ποσά, τα οποία θα κληθεί να διαχειριστεί καταλλήλως και ν' αξιοποιήσει η Αυτοδιοίκηση, είναι ιδιαιτέρως πολλά!- αποτελούσε απαραίτητη συνθήκη για όλους όσοι επιθυμούν να... παίξουν «σοβαρή μπάλα».

Όπως «σοβαρή μπάλα» θέλει να παίξει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, η οποία είναι πλέον πανέτοιμη να τελειώσει την «παρτίδα» έχοντας στο πλευρό της μια εντυπωσιακά δυνατή κι έμπειρη -στα της Αυτοδιοίκησης- «ομάδα»!

Η Κέρκυρα «παρατάσσεται» με τη δύναμη πυρός, που της προσφέρει η ταυτόχρονη παρουσία πέντε Δημάρχων στο Δ.Σ. του νεοσύστατου Φο.Δ.Σ.Α., καθώς σ' αυτόν -εκτός της Υδραίου- θα μετέχουν οι εν ενεργεία Δήμαρχοι Βόρειας & Νότιας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης αντίστοιχα, αλλά και δύο πρώην Δήμαρχοι Κέρκυρας -«μπαρουτοκαπνισμένοι», πολύπειροι και ικανότατοι να συνδράμουν καθοριστικά στην προσπάθεια επιτυχούς έκβασης της «αναμέτρησης» με τα κερκυραϊκά απορρίμματα- οι Γιάννης Τρεπεκλής και Χρύσανθος Σαρλής.

Μια Task Force υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών, η οποία είναι σε θέση να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα...