Θα ερευνηθεί πειθαρχικά και ποινικά το επεισόδιο στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Θα ερευνηθεί πειθαρχικά και ποινικά το επεισόδιο στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Αλληλέγγυα στον νοσηλευτή η Διοίκηση του ΓΝΚ θα καταθέσει στο δικαστήριο όταν χρειαστεί

14
Νοεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις δικαστικές αίθουσες όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί η διαμάχη με αφορμή το επεισόδιο στο νοσοκομείο που είχε ως αποτέλεσμα αστυνομικός να περάσει χειροπέδες σε νοσηλευτή, που εξυπηρετούσε περιστατικό που έφερε ο πρώτος στην ψυχιατρική κλινική.

Το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις ύστερα από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ) και πολιτικές κατόπιν των ανακοινώσεων των πολιτικών οργανώσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η παραγγελία τόσο της ηγεσίας της ΕΛΑΣ όσο και της 6ης ΥΠΕ είναι να πέσουν οι τόνοι. Ωστόσο, η ίδια η πειθαρχική διερεύνηση του θέματος αλλά και η επικείμενη δικαστική του εκκαθάριση, το διατηρούν αναπόφευκτα στην επικαιρότητα, ενώ οι στοιχιζόμενοι ένθεν κακείθεν οργανώνουν τα επιχειρήματα και τις θέσεις τους. Η Διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει αλληλέγγυα στον νοσηλευτή και σ'αυτόν τον τόνο θα καταθέσει στο δικαστήριο όταν χρειαστεί.

Ο αστυνομικός διευθυντής, σύμφωνα με πληροφορίες έγκυρης πηγής, διέταξε την επομένη του συμβάντος προκαταρκτική διοικητική έρευνα ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα γεγονότα στο πειθαρχικό επίπεδο. Με δεδομένη την εισαγγελική παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νοσηλευτή για απείθεια, η υπόθεση θα εκκαθαριστεί στο ακροατήριο. Όμως παρά την κυβερνητική προσδοκία να πέσουν οι τόνοι, όλο και κάποιος ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ίσως να χρειάζεται μια πρωτοβουλία εκτόνωσης σχολιάζε στο enimerosi.com, έμπειρος περί τα δημόσια, τοπικά πράγματα.
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ