Οι θέσεις του Γιώργου Καλούδη για τον νέο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)

Οι θέσεις του Γιώργου Καλούδη για τον νέο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψήφισε το θέμα για την συγκρότηση του νεόυ Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νομού Κερκύρας, ο επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα"

14
Νοεμβρίου / 2019

όπως ανακοινώνει μέσω δελτίου τύπου, «Με τους αυτονόητους όρους: Δεν υπογράφουμε λευκή επιταγή για τον νέο Φορέα Διαχείρισης.

1)  Αυτή είναι η πιο σημαντική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ετίας, καθόσον από την σύνθεση προσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Φορέα Διαχείρισης θα εξαρτηθεί εάν θα λυθεί με διαφάνεια το πρόβλημα των απορριμμάτων με ανακύκλωση-Διαλογή στην Πηγή ή θα έχουμε θλιβερή επανάληψη από τα ίδια. 

2)  Καμία αρμοδιότητα να μην έχει ο Φορέας Διαχείρισης για το Τεμπλόνι.  Είναι οχλούσα χρήση της πόλης και πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων.  Κανενός άλλου φορέα.

3)  Μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο δημόσιος έλεγχος της κοινωνίας.

4)  Να μην ξαναγίνει καμία απ’ ευθείας ανάθεση αλλά έγκαιρος προγραμματισμός.

5) Τέλος η μυστικότητα και η σκοτεινότητα του αμαρτωλού Συνδέσμου Καθαριότητας, που είναι 9 χρόνια χωρίς ισολογισμούς.

6) Να ενημερώνονται οι παρατάξεις για κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. του νέου Φορέα Διαχείρισης, να αποστέλλεται η Ημερήσια Διάταξη σε όλες τις παρατάξεις και να μπορούν να παρακολουθούν όλες οι παρατάξεις τις συνεδριάσεις.  Τέλος η μυστικότητα και το σκοτάδι.  Ναι στο φως και στη διαφάνεια».