Ερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών κτηρίων

Ερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προσεισμικό έλεγχο σχολικών κτηρίων

Η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους, Γιάννη Μπορμπότη, Γιάννη Πιέρρη και Μυρσίνη Χαραλάμπους

13
Νοεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ερώτηση με θέμα «Προσεισμικός Έλεγχος Σχολικών Κτηρίων» κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.

Στην ερώτηση της ΛΑ.ΣΥ., η οποία υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους, Γιάννη Μπορμπότη, Γιάννη Πιέρρη και Μυρσίνη Χαραλάμπους, αναφέρονται τα εξής:

«Η χώρα μας είναι η 1η πιο σεισμογενής περιοχή στην Ευρώπη και η 6η σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα των σεισμών είναι πολλές φορές τραγικά με τεράστιες ανθρώπινες απώλειες και μεγάλες καταστροφές σε υποδομές.

Πέρα από τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί μία καταστροφή είναι εξαιρετικά σημαντικό το κομμάτι της πρόληψης. Η εκπαίδευση και η ετοιμότητα για τη διαχείριση ενός σεισμού σε μία σχολική μονάδα είναι πολύ σημαντική που όμως θα πρέπει να βασίζεται στην ύπαρξη αφαλών και σύγχρονων κτηρίων.

Επειδή είναι γνωστή η άσχημη κατάσταση πολλών σχολικών μονάδων στο Δήμο μας και επειδή πολλές φορές έχουν διατυπωθεί οι ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητας θα θέλαμε να ρωτήσουμε:

Σε πόσα σχολεία του Δήμου έχουν γίνει προσεισμικοί έλεγχοι και ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων;»