Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυρά Νεράντζη κατά Ραιδεστινού: «Αλα καρτ συζήτηση για το Βίδο»

Βίδο
11 Nov 2019 / 11:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνάντηση - συζήτηση του Παρατηρητηρίου για το Βίδο παρευρέθηκε το Σάββατο ο υπεύθυνος για τη νησίδα, δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Νεράντζης.

Το συντονιστικό του Παρατηρητηρίου, αφού άκουσε τις απόψεις του, του ζήτησε να αποχωρήσει για να συνεχίσει η διαδικασία. Με αφορμή αυτήν την αντιμετώπιση ο Σπύρος Νεράντζης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

«Οι  a la carte  δημόσιες συναντήσεις – συζητήσεις της Πρωτοβουλίας για την Προστασία και Ανάδειξη του Βίδο.
Το Σάββατο 09.11.2019 είχα την χαρά να παρευρεθώ στην ενδιαφέρουσα συζήτηση για το Βίδο που προκάλεσε το συντονιστικό της Πρωτοβουλίας για την Προστασία και Ανάδειξη του Βίδο. Παραθέτω και το ανάλογο κάλεσμα: Το Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας για την Προστασία και Ανάδειξη του Βίδο καλεί συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες της Κέρκυρας σε συνάντηση-συζήτηση με θέμα: «ΒΙΔΟ: ορατός ο κίνδυνος να γίνουμε ξένοι στον τόπο μας;»

Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 12:00 σε αίθουσα του Εσπερινού Γυμνασίου (στα Γενικά Λύκεια-τηλ:6949094620).
Δεν ήμουν επίσημα προσκεκλημένος, αλλά πίστευα ότι ήταν μια  δημόσια συζήτηση. Με την ανάλογη διακριτικότητα, ρώτησα αν θα μπορούσα να παρακολουθήσω και αυθόρμητα με καλωσόρισε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας. Ξεκίνησε η συζήτηση με προεδρείο την Κα Τατιάνα Σπίγγου και τον Κον Γεώργιο Ραιδεστινό.

Ο Κος Ραιδεστινός αφού έκανε την εισαγωγή  και την τοποθέτηση του, με προσφώνησε με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, μου ζήτησε αν θέλω να καταθέσω τις απόψεις και τις θέσεις μου, να δεχθώ κάποιες ερωτήσεις  και μετά να αποχωρήσω για να ξεκινήσει η συζήτηση, η οποία απευθυνόταν σε συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες και όχι σε εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής.

Σεβάστηκα απόλυτα την θέση του προεδρεύοντα Κου Ραιδεστινού, ξεκινήσαμε μια συζήτηση εκθέτοντας μερικές από τις βασικές θέσεις μας για την Νησίδα. Παρόλο την απορία – διαφωνία  ορισμένων  παρευρισκομένων γιατί δεν καλέστηκε ο υπεύθυνος για την νησίδα , ο Κος Ραιδεστινός  μου ζήτησε να αποχωρήσω και ως όφειλα, ευχαρίστησα τους παρευρισκομένους και αποχώρησα.
Οι απορίες που δημιουργούνται


- Σε έναν πολίτη που δραστηριοποιείται στο νησί μας
- Σε έναν επικεφαλής μιας εθελοντικής ομάδας που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα και με μεγάλες δράσεις στο Βίδο
- Σε έναν Δημοτικό Σύμβουλο
- Σε έναν επικεφαλής Δημοτικής παράταξης
- Και κυρίως στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο υπεύθυνο για την λειτουργία της νησίδας Βίδου

είναι εύλογες : 
- Η ενημέρωση, οι προβληματισμοί και ανάπτυξη των θεμάτων γίνονται κεκλεισμένων των θυρών;

Είναι a la carte ?
- Υπάρχει μέτρο που μετράτε την ευαισθησία και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας ?- Υπάρχει μέτρο που αξιολογείτε το ενδιαφέρον για το ποιος ενδιαφέρεται για την ωφέλεια των συμπολιτών μας ?- Κε Ραιδεστινέ έχετε μέτρο για την δίκην προθέσεων και μάλιστα χωρίς ενημέρωση?
- Τελικά η πρόταση Κε Ραιδεστινέ ήταν σε όλους τους συλλόγους εκτός από το Όλοι μαζί για την Κέρκυρα?
- Κε Ραιδεστινέ μήπως η πρόσκληση  ήταν για όλους τους πολίτες εκτός του Κου Νεράντζη ?
- Κε Ραιδεστινέ η συζήτηση για τα θέματα, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες για τα Βίδο αφορούν όλους τους πολίτες εκτός του υπεύθυνου Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για το Βίδο και μάλιστα όταν γνωρίζετε ότι ασχολείται και έχει συζητήσει με την Πρωτοβουλία από τα μέσα Αυγούστου ?

Αισθάνομαι την ανάγκη της παραπάνω τοποθέτησης μου με την ιδιότητα του Κερκυραίου πολίτη.

Αισθάνομαι την υποχρέωση για την παραπάνω τοποθέτηση μου, μόνον με την τελευταία ιδιότητα μου, του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, υπεύθυνου για την νησίδα Βίδο και οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για το ενδιαφέρον και την αγωνία που δείχνουν για την νησίδα.

Ευχαριστώ και εσάς Κύριε Ραιδεστινέ που με τόσο διακριτικό τρόπο μου δώσατε να καταλάβω πόσο ευχάριστος σας είναι ο δημόσιος διάλογος. Με μεγάλη μου προθυμία θα παραστώ ξανά σε οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση σας ακόμη και αν ξέρω ότι θα μου ζητήσετε ευγενικά να αποχωρήσω ανεξάρτητα με την ιδιότητα που θα φέρω».
Σπύρος Νεράντζης
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τις νησίδες Βίδο, Λαζαρέτο και για το τμήμα Εθελοντισμού.

6936691321