Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γιάννης Κούρκουλος ανέλαβε το καταστατικό του «Παρατηρητηρίου για το Βίδο»

Βίδο
09 Nov 2019 / 14:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση του οργάνου βρίσκεται η συντονιστική επιτροπή του Παρατηρητηρίου για το Βίδο.

Μάλιστα το καταστατικό έχει συντάξει ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Κούρκουλος, ο οποίος είναι ενεργό μέλος της πρωτοβουλίας, από την πρώτη μέρα. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης ο πρώην Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος,  ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Ραιδεστινός, η γιατρός Τατιάνα Σπίγγου κ.α.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε νέα συνάντηση του συντονιστικού οργάνου του Παρατηρητηρίου για το Βίδο σε αίθουσα των Γενικών Λυκείων. Με θέμα της συζήτησης «Βίδο: ορατός ο κίνδυνος να γίνουμε ξένοι στο τόπο μας;» στη συνάντηση εκφράστηκαν ανησυχίες για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πλέον στη νησίδα και την αδυναμία πρόσβασης των πολιτών σε αυτό.
Η συζήτηση στάθηκε σε τρία κυρίως σημεία:
α) Τη δρομολόγηση του καϊκού με όρους που θα διασφαλίζουν υψηλή επισκεψιμότητα χωρίς περιορισμούς
β) Τη λειτουργία των κατασκηνώσεων
γ) Την επαγγελματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο νησί και την πρόσβαση που έχουν οι δημότες.
  
Επίσης, στη συζήτηση  παρευρέθηκε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Βίδο, Σπύρος Νεράντζης, ο οποίος εξέφρασε τις σκέψεις της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του νησιού. Αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της σύμβασης που συνήψε η προηγούμενη δημοτική αρχή για το εστιατόριο, τόνισε πως βασική προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής, είναι η εξασφάλιση της λειτουργίας για το καΐκι τονίζοντας πως θα υπάρξει αύξηση στη δρομολόγια. Μια μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, είναι η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων τη νέα χρονιά ενώ βασικό στόχο αποτελεί η πυρασφάλεια και ο ευπρεπισμός  του νησιού. Όσον αφορά το εστιατόριο, δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι.

Ωστόσο ο Γιώργος Ραιδεστινός εκ μέρους του συντονιστικού, του ζήτησε να αποχωρήσει αφού τελειώσει η ενημέρωση, για να συνεχιστεί η διαδικασία. Με "ηλεκτρισμένη" την ατμόσφαιρα, όταν μέλη της Πρωτοβουλίας ρώτησαν τον Σπύρο Νεράντζη, πώς προτίθεται να αξιοποιήσει ο Δήμος τις παραλίες του Βίδο, εκείνος επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε δημόσια συζήτηση.