Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Παλαιάς Φιλαρμονικής στο πλαίσιο του «Safe Corfu 2019».

Παλαιά
08 Nov 2019 / 12:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναυλία στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες «Safe Corfu 2019»,

που πραγματοποιείται από 6 έως 9 Νοεμβρίου, έδωσε το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά). Η συναυλία έλαβε χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία την Τετάρτη, που ήταν και η εναρκτήρια ημέρα του Συνεδρίου.

Το πρόγραμμα άνοιξε με το εμβατήριο Κορυφώ του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, ο οποίος και διεύθυνε τη συναυλία. Ακολούθησε το Viva Belcanto του Alfred Bösendorfer, το οποίο αποτελεί μια επιλογή αποσπασμάτων γνωστών συμφωνικών και οπερατικών έργων συνθετών όπως ο Verdi, o Tchaikovsky κ.ά., με αναφορές στην Ιταλία και τη μουσική της. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν η πόλκα Bahn frei του Eduard Strauss και το Macarena του Bernardo Bautista Monterde στο οποίο η μπάντα συνόδευσε τον σολίστ Τάσο Ρώσση (τρομπέτα). Η συναυλία ολοκληρώθηκε με δύο επιλογές έργων του Μάνου Χατζιδάκι προσαρμοσμένων για μπάντα, επ’ αφορμή και των 25 ετών από το θάνατο του συνθέτη.



Πλέον το Μουσικό Σώμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής προετοιμάζεται για την επικείμενη  συναυλία της 30ης Νοεμβρίου. Πέραν αυτής, ακολουθούν δύο άλλες ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής. Ο λόγος για την παράσταση της οπερέτας Μυριέλλα του Αλέξανδρου Γκρεκ από τη Συμφωνική της Ορχήστρα σε συνεργασία με την Χορωδία Κέρκυρας και διακεκριμένους soloists στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά και τη σύμπραξη του Μουσικού Σώματος με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον ερχόμενο Μάρτιο. Για τις δύο αυτές εκδηλώσεις θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες εν ευθέτω χρόνω.