Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα μέχρι τέλους του έτους στο δημοτικό συμβούλιο της κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα μέχρι τέλους του έτους στο δημοτικό συμβούλιο της κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την συζήτηση και έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων από 1ης Σεπτεμβρίου έως 31ης Δεκεμβρίου 2019, θα κάνει το δημοτικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση του (21:00) την άλλη Τετάρτη (13.11.2019) Θα προηγηθεί η 4η Συνεδρίαση

06
Νοεμβρίου / 2019

..., Τακτική, του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 19.00 με ημερήσια διάταξη:
 
Τα θέματα
 
1. Ανακοινώσεις.
2. Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (στο πλαίσιο ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου).
3. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για το διάστημα από 1.9.2019 έως 31.12.2019 (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καλόγερος).
4. Έγκριση μετατροπής του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας σε Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας (Εισηγήτρια η Δήμαρχος κα Μερόπη - Σπυριδούλα Υδραίου).
5. Έγκριση μετατροπής του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος Κέρκυρας σε Σύνδεσμο (Εισηγήτρια η Δήμαρχος κα Μερόπη - Σπυριδούλα Υδραίου).
6. Ορισμός Μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας.
7. Ορισμός Μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.). 
8. Ορισμός Αντιπροσώπου της Κοινότητας Άνω Κορακιάνας (Δ.Ε. Φαιάκων) στην Εκκλησιαστική Επιτροπή των Δημοτικών Ναών α) Αγίου Ισιδώρου και β) Αγίου Ονουφρίου (πρώην Διακοινοτική: Δουκάδες, Γαρδελάδες, Σκριπερό, Άνω Κορακιάνα) (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Ζερβού).
9. Καθορισμός αποζημίωσης μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας (Εισηγήτρια η Δήμαρχος κα Μερόπη - Σπυριδούλα Υδραίου).
10. Έγκριση του από 17.9.2019 (χρήση 2019) πρωτοκόλλου παραλαβής παροχής εργασιών και μεταφορών της υπηρεσίας με τίτλο «Ηλεκτρονική διαχείριση Πρακτικών, φιλολογική επιμέλεια, CD-ROM για τις Συνεδριάσεις 4η έως 10η 2019 του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κέρκυρας» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος - Ηλίας Παντελιός).
11. Διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έτους 2019 (Εισηγήτρια η Αντιδήμαρχος κα Χρυσούλα Τόμπρου - Γκίνη). 
12. Πρόταση για συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διοίκησης του Βίδο (Πτυχίας). Συζήτηση για την αναθεώρηση της σύμβασης με την εταιρεία «ΙΚΟΣ Α.Ε.» (Εισηγητής ο Επικεφαλής Παράταξης κ. Γεώργιος Καλούδης).
 
Για τα σκουπίδια;
 
Με έγγραφό τους οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Λα.Συ. επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ούτε δόθηκε η δυνατότητα στις δημοτικές παρατάξεις να προτείνουν θέματα προς εγγραφή σε αυτήν.
Επίσης, για μία ακόμη φορά δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αν και εσείς προσωπικά αλλά και η κ. Δήμαρχος είχατε δεσμευτεί για Ειδική Συνεδρίαση με αυτό το θέμα, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση. 
Με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη ζητάμε έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
Μπορμπότης Γιάννης, Πιέρρης Γιάννης και Χαραλάμπους Μυρσίνη.