Την τιμητική της η Κέρκυρα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Την τιμητική της η Κέρκυρα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ι. Τσαλαγανίδης προεδρεύει του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Δεξιά, ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας.

Το κερκυραϊκό θέμα αναφέρεται στις υπηρεσιακές σχέσεις των Εισαγγελέων Εφετών, Β. Χριστούλη και Πρωτοδικών, Μ. Τατάκη και την ως εκ τούτου λειτουργία της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα.

29
Οκτωβρίου / 2019

ΑΘΗΝΑ. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, η Κέρκυρα. Το Συμβούλιο συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την Tετάρτη το πρωί υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ι. Τσαλαγανίδη. Το κερκυραϊκό θέμα αναφέρεται στις υπηρεσιακές σχέσεις των Εισαγγελέων Εφετών, Β. Χριστούλη και Πρωτοδικών, Μ. Τατάκη και την ως εκ τούτου λειτουργία της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα. Το θέμα αναμένεται να εισαχθεί από τον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χ, Βουρλιώτη, ο οποίος σύμφωνα με δικαστικές πηγές θα ζητήσει τη μετάθεση και των δυο επικεφαλής των Εισαγγελικών Υπηρεσιών στην Κέρκυρα ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγόροι μέλη του δ.σ. του Δικηγορικού συλλόγου Κερκύρας υπερασπίζονται την παραμονή στη θέση της, της Μ. Τατάκη ενώ στη Γραμματεία του Αρείου Πάγου και του Δικαστικού Συμβουλίου στάλθηκε επιστολή του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου, που επισημαίνεται το γεγονός ότι η δικογραφία για το Τεμπλόνι λιμνάζει επηρεάζοντας έτσι καθοριστικά την περιπετειώδη και κυριολεκτικώς και διαχρονικώς δύσοσμη υπόθεση με την λειτουργία της εγκατάστασης του ΣΥΔΙΣΑ εκεί. Η υπόθεση το δίχως άλλο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το γεγονός μάλιστα ότι το κερκυραϊκό θέμα εισάγεται πρώτο, προδιαθέτει για την εισαγωγή και δεύτερου θέματος κερκυραϊκού ενδιαφέροντος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, την Τετάρτη. Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ