Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την τιμητική της η Κέρκυρα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Ανώτατο δικαστικό συμβούλιο
29 Οκτωβρίου 2019 / 15:28
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Το κερκυραϊκό θέμα αναφέρεται στις υπηρεσιακές σχέσεις των Εισαγγελέων Εφετών, Β. Χριστούλη και Πρωτοδικών, Μ. Τατάκη και την ως εκ τούτου λειτουργία της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα.

ΑΘΗΝΑ. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, η Κέρκυρα. Το Συμβούλιο συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την Tετάρτη το πρωί υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ι. Τσαλαγανίδη. Το κερκυραϊκό θέμα αναφέρεται στις υπηρεσιακές σχέσεις των Εισαγγελέων Εφετών, Β. Χριστούλη και Πρωτοδικών, Μ. Τατάκη και την ως εκ τούτου λειτουργία της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα. Το θέμα αναμένεται να εισαχθεί από τον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χ, Βουρλιώτη, ο οποίος σύμφωνα με δικαστικές πηγές θα ζητήσει τη μετάθεση και των δυο επικεφαλής των Εισαγγελικών Υπηρεσιών στην Κέρκυρα ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγόροι μέλη του δ.σ. του Δικηγορικού συλλόγου Κερκύρας υπερασπίζονται την παραμονή στη θέση της, της Μ. Τατάκη ενώ στη Γραμματεία του Αρείου Πάγου και του Δικαστικού Συμβουλίου στάλθηκε επιστολή του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου, που επισημαίνεται το γεγονός ότι η δικογραφία για το Τεμπλόνι λιμνάζει επηρεάζοντας έτσι καθοριστικά την περιπετειώδη και κυριολεκτικώς και διαχρονικώς δύσοσμη υπόθεση με την λειτουργία της εγκατάστασης του ΣΥΔΙΣΑ εκεί. Η υπόθεση το δίχως άλλο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το γεγονός μάλιστα ότι το κερκυραϊκό θέμα εισάγεται πρώτο, προδιαθέτει για την εισαγωγή και δεύτερου θέματος κερκυραϊκού ενδιαφέροντος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, την Τετάρτη. Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.