Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καζάνι που βράζει» το Αχίλλειο - Στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο μουσείο

Αχίλλειο
17 Οκτωβρίου 2019 / 12:19

Επίδειξη δύναμης με το «καλημέρα» από τον νέο προϊστάμενο -με επιπλήξεις και παρατηρήσεις σε έντονο ύφος- προς τους εργαζόμενους καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αχιλλείου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  «Καζάνι που βράζει» θυμίζει η κατάσταση στο Αχίλλειο... Μετά την απόφαση της ΕΤΑΔ να προχωρήσει σε «καρατόμηση» του μέχρι πρότινος προϊσταμένου του μουσείου, Γιάννη Προβατά, αλλά και της προϊσταμένης στην Οικονομική Διαχείριση του Αχιλλείου, Μαρίας Κρητικού, η κατάσταση στην άλλοτε εξοχική κατοικία της πριγκίπισσας Σίσσυ είναι έκρυθμη...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Αχίλλειο, Γιώργο Σαγιά, οι εργαζόμενοι στο μουσείο εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό, όπως και την ανησυχία τους για την «επόμενη μέρα» στο Αχίλλειο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο enimerosi.com  ο Γιώργος Σαγιάς, με το «καλημέρα» ο νέος προϊστάμενος του Αχιλλείου, Παναγιώτης Γεωργακούνιας, θέλησε να... σφίξει τα λουριά στο προσωπικό του μουσείου κάνοντας έντονες παρατηρήσεις -στο όριο της επίπληξης- σε μια επίδειξη δύναμης προς το προσωπικό.

Άλλωστε, η διοίκηση της ΕΤΑΔ είναι φανερά ενοχλημένη από τις διαρροές στον Τύπο, που καταδεικνύουν την κατάσταση στο εσωτερικό του Αχιλλείου, το οποίο αναμφισβήτητα χρήζει σοβαρών παρεμβάσεων ανακαίνισης / αναστήλωσης.

Σημειώνεται ότι για αύριο, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αχίλλειο έχει προγραμματίσει 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Θα πραγματοποιηθεί μάλιστα, και Γενική Συνέλευση και δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Ο βασικός λόγος είναι η αποκαρδιωτική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το εμβληματικό μουσείο, καθώς επί σειρά ετών δεν έχει υπάρξει η απαραίτητη συντήρησή του, ωστόσο, αυτός δεν είναι και ο μοναδικός λόγος της αναστάτωσής τους...