Την Κυριακή ο 2ος Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας - Η συνέντευξη Τύπου

Την Κυριακή ο 2ος Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας - Η συνέντευξη Τύπου

Τον αγώνα διοργανώνουν ο ΔΟΠΑΠ του Δήμου Κέρκυρας και η Τοπική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του ΕΟΤ, του ΣΕΟ και του ΠΣΑΤ

27
Σεπτεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνέντευξη Τύπου για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας, που θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, έδωσαν σήμερα το πρωί η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χρυσούλα Τόμπρου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Νίκος Κορακιανίτης, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λέσσης, ο Διοικητής της Τροχαίας Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος και η Κερκυραία Ολυμπιονίκης, Μαρία Γεωργάτου.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο ΔΟΠΑΠ του Δήμου Κέρκυρας και η Τοπική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του ΕΟΤ, του ΣΕΟ και του ΠΣΑΤ.

Η Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου τόνισε ότι «πρόκειται για εξαιρετική προσπάθεια», που ελπίζει ότι θα αγκαλιαστεί  από όλους και οι αγώνες θα έχουν την αναμενόμενη επιτυχία.

«Η Κέρκυρα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία μιας τέτοιας διοργάνωσης. Η συμμετοχή δρομέων έως τώρα είναι ικανοποιητική, ευχαριστώ όλους όσοι συνεργάζονται για την υλοποίηση της προσπάθειας και εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ».

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Νίκος Κορακιανίτης, παρουσίασε την εξέλιξη της διοργάνωσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο αναφέροντας την συμμετοχή δρομέων από 15 χωρείς με συνολικα 40 άτομα, κυρίως στον Ημιμαραθώνιο.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού ΣΕΓΑΣ, Γιαννης Λέσσης, ευχαρίστησε τους φορείς και τους εθελοντές που συμβάλλουν στην οργάνωση  του Ημιμαραθώνιου, επανέλαβε πως η συμμετοχή είναι ικανοποιητική, με αθλητές από την Κέρκυρα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ανέφερε την τιμητική συμμετοχή των πρωταθλητών Ημιμαραθωνίου «Ντενιζ Δημακη» και «Γρηγόρη Σκουλαρίκη» και υπογράμμισε  πως οι δηλώσεις συνεχίζονται. «Σας περιμένουμε όλους» κατέληξε.

Ο Δ/της της Τροχαίας Κέρκυρας μίλησε για την προεργασία που έχει γίνει και για τις Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν.

Η Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου αναφέρθηκε στην παρουσία στις μικρές αγωνιστικές διαδρομές της εκπαιδευτικής κοινότητας και προέτρεψε όλους στην δια βίου άσκηση σαν τρόπο Ζώης και υγείας.  Συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την συμμετοχή των μαθητών. 
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: (Αναλυτικές οδηγίες θαανακοινωθούν με Δ.Τ. από την Τροχαία


• από τις 8:00 μέχρι τις 13:00 θα παραμείνει κλειστή η περίμετρος της πλατείας Σπιανάδα ( Λιστόν – Βίκτωρος Δουσμάνη- Αγωνιστών Πολυτεχνίου - Ακαδημίας

• Από τις 8:00 μέχρι τις 12:00 η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου,των 5χλμ. και 3χλμ.

• Η Εκκίνηση, ο Τερματισμός και οι υποστηρικτικές λειτουργίες Διοργάνωσης θα βρίσκονται στο κέντρο της παλαιάς πόλης, πλατεία Σπιανάδα στο Λιστόν.


Στοιχεία Συμμετοχών:
 

Οι εγγραφές συνεχίζονται με έντονο ενδιαφέρον και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.200 Συνολικές Εγγραφές:22 Σχολεία έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή με πάνω από 700 μαθητές

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργήσει καιτο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 11:00-19:00, στα γραφεία του ΔΟΠΑΠ (Πύλη Αγ. Νικολάου – Φαληράκι) στον 1ο όροφο.

Εναλλακτικά για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το Κέντρο Εγγραφών, μπορεί να παραλάβει τη συμμετοχή του από την γραμματεία αγώνα η οποία θα λειτουργήσει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου των αγωνιστικών εκδηλώσεων στο Λιστόν, πολύ κοντά στον χώρο εκκινήσεων/τερματισμών, από τις 07:45- 11:00.

Οι Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί:τα ΜΜΕ για την επικοινωνία του γεγονότος, τους Χορηγούς και Υποστηρικτές του 2ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας, τους Εθελοντικούς φορείς και τους Εθελοντές, ιδιαίτερα τους φορείς που συμβάλουν στην υγειονομική κάλυψη του αγώνα, τους θεσμικούς φορείς και ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και του ΔΟΠΑΠ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα συστράτευσης για την μεγάλη διοργάνωση και τέλος τους πολίτεςτης Κέρκυρας που αγκάλιασαν τον Ημιμαραθώνιο από την πρώτη στιγμή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης:

www.corfuhalfmarathon.gr/

και στο Facebook:

www.facebook.com/CorfuHalfMarathon