Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ

ΕΠΣΚ
06 Ιουλίου 2016 / 19:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταρτίστηκαν στη συνεδρίαση της 30.6.2016 από το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της επόμενης περιόδου 2016-2017. Τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης είναι:

Ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων για τις Α1’ και Α’ κατηγορίες ορίζεται το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ της Β’ κατηγορίας θα ορισθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής και τη διαμόρφωση του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος. 
Το σωματείο που έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στα πρωταθλήματα αυτά, πρέπει να υποβάλει στην Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ γραπτή δήλωση συμμετοχής, ως εξής:
Α1 κατηγορία: μέχρι τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 και ώρα 12.00. 
Α κατηγορία: μέχρι την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 και ώρα 12.00. 
Β κατηγορία: μέχρι την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 12.00. 
Η δήλωση υποβάλλεται αποκλειστικά μέχρι την ημερομηνία αυτή, ακόμη και στην περίπτωση υποβολής δήλωσης σε κατηγορία κατώτερη από αυτήν που δικαιούται το σωματείο.
Σε περίπτωση που απαιτηθεί συμπλήρωση αριθμού σωματείων κατηγοριών αυτό θα γίνει ως εξής:
Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1' κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό τότε:
Από την Α’ κατηγορία τη θέση του καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα Αστέρας Λιαπάδων - Α.Ε Φαιάκων, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.
Από τη Β’ κατηγορία τη θέση στην Α’ κατηγορία καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα Αστέρας Σπαρτύλα - Βέλος Βελονάδων, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. 
Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό ή αν για οποιοδήποτε λόγο προβιβαστεί σωματείο στην Α1’ κατηγορία, τότε τη θέση του καταλαμβάνει ο νικητής του αγώνα Αστέρας Σπαρτύλα - Βέλος Βελονάδων, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο.
Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ Κέρκυρας θα διεξάγονται σε γήπεδα στα οποία έχει δοθεί η προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας και της διοργανώτριας.
Από την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 τα σωματεία της Α1 κατηγορίας θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά έναν ποδοσφαιριστή ηλικίας μέχρι 18 ετών.
Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας θα καλύψει το σύνολο των εξόδων διαιτησίας των αγώνων της Β’ κατηγορίας.
Τα σωματεία της Α1 κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA B και δεν έχουν δικαίωμα για την έκδοση άδειας σε άτομο το οποίο θα εκτελεί χρέη προπονητή. Στην Α΄ και Β’ κατηγορία η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική. Σε περίπτωση όμως που επιθυμούν να προσλάβουν διπλωματούχο προπονητή θα προσλαμβάνουν με βάση την κατηγοριοποίηση του άρθρου 6 παρ.1 του Κανονισμού Προπονητών (δηλ. ο προπονητής θα πρέπει να είναι κάτοχος πιστοποιητικού UEFA B τουλάχιστον).
Στους αγώνες των πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσ
φαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Ο «Αγώνας αλληλεγγύης ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου», ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο της Ε.Π.Σ.Κ, θα διεξαχθεί πριν την έναρξη της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου. Στο φετινό αγώνα συμμετέχουν τα σωματεία Αστέρας Πετριτή (πρωταθλητής Α1 κατηγορίας) και Κρόνος Αργυράδων (κυπελλούχος). 
Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας διατηρεί το δικαίωμα συνεργασίας με χορηγούς για την οικονομική υποστήριξη των σωματείων της.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια