Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση βιβλίων θεωρίας της μουσικής της Λίνας Τόνια στην Φ.Ε. Μάντζαρος

Ωδείο Κέρκυρας
26 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:22
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ωδείο Κερκύρας και το Ιόνιο ωδείο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών

της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος παρουσιάζουν τα βιβλία θεωρίας της μουσικής της βραβευμένης συνθέτριας Λίνας Τόνια. Η παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει από την ίδια την συγγραφέα Λίνα Τόνια.
Η Λίνα Τόνια είναι διεθνούς φήμης ελληνίδα συνθέτρια. Η λίστα έργων της περιλαμβάνει πάνω από 100 συνθέσεις που αφορούν μουσική για όπερα, κοντσέρτα, για ορχήστρα κι έργα για μικρότερα σύνολα πολλά από τα οποία έχουν παρουσιαστεί και βραβευθεί στο Παρίσι, στη Βιέννη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη, στη Μόσχα, στη Βαϊμάρη, στο Βερολίνο, στο Εδιμβούργο, στο Ζάγκρεμπ, στη Σόφια, στη Φιλιππούπολη, στα Τίρανα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιο Μάνθο, την Ένωση Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου και από τις εκδοτικές εταιρίες Baerenreiter και Sempre Piu.
Τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου με τον τίτλο του «Νέου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη» το 2008 και από την εκδοτική εταιρία Baerenreiter το 2009.
Έχει συνεργαστεί με τις παρακάτω ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Εθνική Λυρική Σκηνή, Radio France Philharmonic Orchestra, Zagreb Philharmonic Symphony Orchestra, Cergy Pontoise Symphony Orchestra, Jalas Chamber Orchestra, London Contemporary Sinfonietta, Baskent Chamber Orchestra,  Cergy Pontoise Symphony Orchestra, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και με τα μουσικά σχήματα: Arditti Quartet, Idee Fix Ensemble, Dissonart Ensemble, Edinburgh Quartet, Ensemble Marges, Duo 9, Alea III.
Από τον Σεπτέμβριο του 2016 διδάσκει Σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Έργα της έχουν ηχογραφηθεί από τις εταιρίες UT3 Records, Irida Classical music ενώ παράλληλα εκδίδονται από την εταιρία Donemus Publishing House που εδρεύει στη Χάγη και τη Sempre Piu που εδρεύει στο Παρίσι.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.